I weekenden vandt Sailing Aarhus to meget fornemme priser til DM Festen, der hylder alle Aarhus’ mestre fra 2018. Det handler om Årets eventpris og Århus Stiftstidendes “Arrangementspris”.

Et langvarigt og godt samarbejde mellem Aarhus Kommune / Aarhus Events, Sport Event Denmark, Dansk Sejlunion og det lokale sejlsportsmiljø samlet i Sailing Aarhus, har endelig båret frugt.

Sailing Aarhus og Aarhus Events var nomineret til Årets eventpris, og i hård konkurrence med Royal Run og VM i fodbold Fanzonen endte de med at løbe med prisen. Sailing Aarhus vandt prisen på baggrund af organisationen og medlemsklubbernes fantastiske indsats ved VM i sejlsport i 2018.

Direktøren for Sailing Aarhus, Jon Koch Hansen, der tog imod blomsterne til DM-Festen satte efterfølgende ord på modtagelsen af prisen: Det er stort for sejlsporten, Sailing Aarhus og dets medlemsklubber. Dette er noget Sailing Aarhus og klubberne har arbejdet for i mange år, og at det hele kulminere med årets eventpokal er helt fantastisk. Der skal lyde en stor tak til alle de frivillige, der var med til afviklingen af denne fest, uden dem var det ikke muligt. Der skal naturligvis også lyde en stor tak til medlemsklubberne i Sailing Aarhus, samt alle partnerne og sponsorerne. Den evige opbakning fra deres side, er alt afgørende for vores eksistens. Vi har fået ny vind i sejlene, og med opbakningen fra klubberne og denne fornemme pris, er vi klar til at tage et nyt skridt i udviklingen af Sailing Aarhus.

Under VM deltog 1247 sejlere fra 84 nationer, 1173 frivillige (fra 12 nationer), der måtte yde blod, sved og tåre i deres indsats for den succesrige afvikling af VM. Det var en maritim folkefest med hundrede tusindvis af tilskuer fra nær og fjern, og begejstringen har da også været stor efter afviklingen af VM. 60 internationale tv-stationer sendte dagligt reportage fra havneområdet, som blev en stor succes for både Aarhus og den internationale sejlsportsverden, der senere har gjort, at mesterskabet i Aarhus er blevet omtalt som en “gamechanger” i sporten.

Derfor blev det også verdensmesterskaberne i sejlsport, der løb med prisen for årets århusianske idrætsarrangement.

ÅRHUS STIFTSTIDENDES SPORTSREDAKTION

Sailing Aarhus afviklede VM i sejlads i sommer, og med mere end 1500 sejlere fra knap 100 lande var det ikke så lidt af en opgave, århusianerne havde sagt ja til. Et arrangement, der krævede årevis af forberedelse og massevis af frivilliges indsats, men som i sidste ende også blev afviklet til UG under fantastiske rammer i Aarhus bugten”, lyder det fra Århus Stiftstidendes sportsredaktion.

Også Jørn Sønderkjær Christensen, eventchef i Aarhus Events, er begejstret for prisen og har tidligere udtalt:

”Stort set alle sejlerne havde en kæmpe positiv oplevelse under sommerens VM i sejlsport. Det er nyt for dem at blive trukket så tæt på en by og skulle sejle så tæt på publikum. Ligeledes har de mange til tilskuere, der var nede på havnen, fået en god sejlsportsmæssig oplevelse, så tilbagemeldinger vi har fået er meget positive, ligesom sponsorerne næsten ikke kunne få armene ud.

Men det vigtigste af det hele, synes jeg, er, at World Sailing, da VM var slut sagde, at stævnet havde været ‘The best ever’. Det bekræftede os i, at vi havde fat i noget af det rigtige.” siger Jørn Sønderkjær Christensen

 

Sailing Aarhus løb altså både med årets Eventpris og årets Arrangementsprisen (Århus Stiftstidende) efter deres store indsats under VM i sejlads i sommer. Et arrangement der har krævet årevis af forberedelse og massevis af frivillige ildsjæle.

Sejlsporten for alvor har fået sit gennembrud i 2018, og vi er ved at vende skuden. Lige nu er der vind i sejlene, og vi skal ride videre på den bølge af gode ting, der sker for os lige nu.” slutter Jon Koch Hansen af.

Fotos credit: ESAA (ELITE SPORTS AKADEMI AARHUS) og Peter Brøgger