I samarbejde med Aarhus Motion og Aarhus Ø’s Fællesråd står Sailing Aarhus bag et nyt, spændende stafetløb, som for første gang afvikles den 23. juni i forbindelse med sankthans. Det bliver et urbant cityløb med maritim stemning og rute mellem Aarhus Ø’s flotte bygninger og langs vandet i noget, alle parter håber kan udvikle sig til en fast årlig tradition.

Aarhus Ø-stafetten, som motionsløbet er døbt, inddeler hold a tre personer, der alle skal ud på en 4 kilometer lang rute på Aarhus Ø. Efterfølgende serveres mad og drikke, inden aftenen afrundes af en flot sankthans-fejring med bål på vandet. Aktørerne glæder sig til første udgave torsdag den 23. juni 2022.

– Aarhus Ø-stafetten har været i støbeskeen hos os i flere år efterhånden, men grundet corona er det blevet udskudt år efter år. Nu tager vi for alvor revanche med et sjovt motionsløb, der henvender sig til både virksomheder og fritidsløberen. Vores mål er at skabe en ny sankthans tradition for ikke kun beboerne på Aarhus Ø, men for hele Aarhus, forklarer Jon Koch Hansen, direktør for Sailing Aarhus, og fortsætter:

– Det er helt oplagt at lægge et motionsløb på Aarhus Ø. Vi har til daglig base i Aarhus Internationale Sejlsportscenter, hvor vi hver dag oplever de smukke maritime omgivelser omkring os. Dem vil vi naturligvis gerne dele med resten af Aarhus, så derfor prøver vi at trække aarhusianerne ned til sejlsportscenteret på Aarhus Ø via et anderledes arrangement.

Sankthans-fejring for alle i Aarhus

Mens Aarhus Motion står for ruteafviklingen, ser Aarhus Ø’s Fællesråd frem til at etablere en årlig sankthans-tradition for øboerne. Alt i alt er fundamentet lagt for et fantastisk sommerevent, mener aktørerne.

– Motionsløbet og sankthans-fejring komplementerer hinanden godt, fordi de begge lægger op til socialt samvær og hygge. Og jeg kan sagtens forestille mig, hvor godt den øl smager, mens man kigger ud på et flot bål på vandet. Vi håber på, at det bliver en stærk oplevelse, som kan gøre dette event til den årlige sankthans-tradition på Aarhus Ø, lyder det fra Jan Schrøder Christiansen, formand for Fællesrådet for Aarhus Ø og de bynære havnearealer.

– Vi har igennem længere tid forsøgt at få en sankthans-tradition op at stå på Aarhus Ø. Nu opstod der pludselig en mulighed for os til at aktivere vores indbyggere og skabe den sankthans-fejring, vi har manglet, fortæller Jan Schrøder Christiansen.

Sankthans-fejringen den 23. juni på Aarhus Ø er ikke kun begrænset til deltagende løbere. Sailing Aarhus og Aarhus Ø’s Fællesråd ønsker, at alle øboere og hele Aarhus får mulighed for at deltage i festlighederne. Se mere om Aarhus Ø-stafetten her.

Foto: Photopop og Roar Paaske – VisitAarhus