Sailing Aarhus følger regeringens anvisninger som følge af coronavirussen og sender medarbejdere hjem. Direktør Jon Koch Hansen er sendt i karantæne – dog fortsætter arbejdet ufortrødent trods risiko for aflysninger i forbindelse med nært forestående møder, events og øvrige Sailing Aarhus-aktiviteter.

På et pressemøde onsdag aften tog statsminister Mette Frederiksen konsekvensen af den hurtige spredning af corona-/COVID-19-virussen i Danmark. Det offentlige Danmark lukker ned, og anbefalingen lød, at alle så vidt muligt holder sig hjemme og fra større forsamlinger i de kommende 14 dage. Den anbefaling tager Sailing Aarhus nu til sig.

– Vi læner os op ad regeringens anbefalinger og sender medarbejderne hjem. Vi fortsætter med at planlægge kommende events og aktiviteter, men vi kan være tvunget til at aflyse. Vi ser også, at DS (red. Dansk Sejlunion) aflyser deres arrangementer, herunder OL-kval, siger direktør Jon Koch Hansen, der selv er sendt i karantæne, efter han i weekenden var i samme rum som en nu smittet person.

Det er ekstra uheldig timing, eftersom Jon Koch Hansen søndag blev far til en lille, velskabt, pige og ikke kan tilbringe tiden med sin familie. Han vil i stedet være isoleret indtil mandag den 23. marts. Sailing Aarhus ser som mange andre tiden an og vil opdatere om ændringer i forhold til arrangementer og events, når man ved mere.

DS aflyser i marts – OL 2020 i fare

Aarhus Internationale Sejlsportscenter, hvor Sailing Aarhus har kontor, har kun åbent i et begrænset omfang og melder, at alle arrangementer resten af marts er aflyst. Det samme gør Dansk Sejlunion, der ligeledes anbefaler deres medlemsklubber at aflyse aktiviteter i marts.

– Vi afbryder samtidig igangværende træningsaktiviteter i udlandet. Dansk Sejlunion ønsker ikke at tage nogen unødige risici og går ud fra, at klubber og medlemmer anlægger samme tilgang til udfordringerne. Vi vil løbende holde klubberne orienteret om situationen, lyder det på dansksejlunion.dk.

Afbrydelserne omfatter således også dele af den danske OL-udtagelse, der skulle have fundet sted på Mallorca i marts. Sommerens OL i Japan kan også være i fare for udsættelse, meldes det. I hvert fald lufter arrangørerne muligheden for at udskyde OL et år eller to på grund af coronavirus.