SailGP’s sæson 2 byder på otte serier på tværs af tre kontinenter med otte spændende hold, der dyster om præmien på 1 mio. dollars i finalen i San Francisco. Det oplyser SailGP på deres hjemmeside, hvor det også ligger fast, at besøget i Aarhus finder sted i fjerde serie i weekenden fra 20. til 22. august 2021.

Små syv måneder før SailGP gæster Aarhus og Danmark for allerførste gang, har SailGP nu løst kabalen for sæson 2 af den prestigefyldte sejlsportsevent. I hvert fald annoncerede organisationen forleden otte destinationer, hvoraf Christchurch i New Zealand altså var sidste skud på stammen.

Således kan sejlsportsfans over hele verden se frem til 24.-25. april, hvor SailGP tager hul på sæson 2 i Bermuda, inden turen fortsætter til Taranto, Italien, den 5.-6. juni, Plymouth, Storbritannien, den 17.-18. juli og Aarhus, Danmark, den 20.-21. august.

Herefter venter Saint-Tropez, Frankrig i femte serie den 11.-12. september, Cadiz, Spanien, den 9.-10. oktober, Christchurch, New Zealand, den 29.-30. januar 2022 og den store finale i San Francisco, USA, den 26.-27. marts 2022.

En længe ventet SailGP-sæson

Første sæson af den spektakulære sejlsportsevent blev afviklet tilbage i 2019, hvor fem hold altså dystede mod hinanden på fem destinationer. Sæson 2 blev afblæst sidste år efter blot en enkelt serie i Sidney, Australien, på grund af coronapandemien, og derfor er det med stor længsel, at organisationen bag ser frem mod den nye sæson.

– Jeg har sjældent været så entusiastisk i min livslange sejlerkarriere som omkring den kommende sæson. Om tre måneder mødes verdens bedste sejlere i matchende både i det, der ser ud til at blive sejlsportens mest jævnbyrdige kapsejladser nogensinde.

– Jeg kan ikke forestille mig en bedre måde for SailGP at vende tilbage på, og jeg tror, at vores fans vil lægge mærke til ikke bare spændende kapsejlads, men også at vi sætter nye standarder for events, når det kommer til bæredygtighed og inklusion, fortæller Sir Russell Coutts, der er CEO for SailGP.

Et stjernespækket SailGP-felt

Holdene i sæson 2 består af de forsvarende mestre fra Australien med Tom Slingsby i spidsen, Frankrig, Storbritannien, Japan, New Zealand, Spanien, USA og det danske Team Rockwool Racing med Nicolai Sehested.

Danmark og Spanien tager hul på første hele sæson i SailGP efter suspenderingen af 2020-sæsonen, mens New Zealand er helt nye i SailGP-sammenhæng anført af de olympiske mestre, mangedobbelte verdensmestre og America’s Cup-vindere Peter Burling og Blair Tuke.

Det stjernespækkede sejlerfelt byder ligeledes på prominente navne som Sir Ben Ainslie, der sejler sin første hele sæson ved roret for det britiske hold, og Jimmy Spithill, som for første gang er skipper for et nyt amerikansk team. Dermed er banen kridtet op for en seværdig og aldeles stærk SailGP-sæson, der set med danske øjne topper i Aarhus til august 2021.

SAILGP SÆSON 2 PLAN
24. – 25. april, Bermuda Grand Prix presented by Hamilton Princess | Bermuda
5. – 6. juni, Italy Grand Prix | Taranto
17. – 18. juli, Great Britain Grand Prix | Plymouth
20. – 21. august, ROCKWOOL Denmark Grand Prix | Aarhus
11. – 12. september, France Grand Prix | Saint-Tropez
9. – 10. oktober, Spain Grand Prix | Cadiz
29. – 30. januar, New Zealand Grand Prix | Christchurch
26. – 27. marts, United States Grand Prix | San Francisco (Sæsonfinale)
(Med forbehold for ændringer)

Kalender for SailGP sæson 2