I ugen op til det længe ventede SailGP-grandprix i Aarhus står SailGP Inspire bag 36 gratis skoleklasseforløb, hvor landets 6.-7. klasser kan deltage i fire forskellige workshops og blive klogere teknologi og naturvidenskab. Tilmeld jeres klasse før 4. juli her.

Store sejlsportsstjerner og vilde både er blandt hovedingredienserne, når den internationale sejlsportsliga SailGP for første gang i historien gæster Aarhus fra den 20. til 21. august i år i sæsonen fjerde grandprix-stævne.

Området ved den gamle færgeterminal bliver fyldt med både, udstyr og sejlere, som på den måde danner den perfekte ramme for undervisning i naturvidenskab, teknologi og havet for landets folkeskoler. I hvert fald inviterer SailGP Inspire folkeskolernes 6. og 7. klasser på 36 gratis forløb i forbindelse med eventen.

Formålet er at give eleverne indsigt i, hvordan teknologi og naturvidenskab kan være med til at øge forbruget af grøn energi. Under overskriften ’Power of Nature’ får eleverne mulighed for at få indsigt i enten solceller, sejledesign, marinebiologi eller hydrodynamik.

Det er desuden et selvstændigt formål, at eleverne får lov at eksperimentere med emnerne og får lov at optimere løsninger og uddrage viden fra forløbene, der er bundet op på FN’s verdensmål nr. 7 – bæredygtig energi, 13 – klimaindsats og 14 – livet i havet.

36 forløb fordelt på fire workshops

Forløbene varer 2,5 time, som strækker sig over to daglige sessioner. Tilmeldingen foregår efter først til mølle-princippet indtil den 4. juli 2021. Læs mere og find link til tilmelding lige her.

Hver klasse har mulighed for at vælge én workshop af fire følgende muligheder. Læs meget mere om hver workshop i linket.

  • Water
  • Wind
  • Sun
  • Earth

Sailing Aarhus og SailGP Inspire Denmark ønsker klasserne et sjovt og lærerigt undervisningsforløb og glæder os til at se alle til et brag af en sejlsportsfest til august i Aarhus.