Denne fredag den 27. november 2020 åbner tilmeldingen til næste års Round Denmark Race Inshore. Det sker i bedste Black Friday-stil med rabatter på op til 50 pct., hvis du tilmelder sig sejladsen i løbet af ’Black Weekend’, dvs. inden søndag midnat. Find tilmeldingen her.

På dagen, hvor det meste af verden går shop-amok, åbner arrangørerne Shorthand Events, Aarhus Internationale Sejlsportscenter og Sailing Aarhus for tilmeldingen til første udgave af Round Denmark Race Inshore, der finder sted 20. til 27. juni 2021. Og her skal de hurtige heller ikke snydes for et godt Black Friday-tilbud.

Round Denmark Race tilbyder således op mod 50 pct. rabat på entry fee’en, hvis du tilmelder dig i løbet af denne weekend, den såkaldte ’Black Weekend’ mellem fredag og søndag nat.

Sejladsen åbner for køl- og flerskrogsbåde, hvor du kan stille op i single-hand, double-hand eller i en båd med komplet besætning. Der sejles ikke efter måleregler, men i stedet inddeles bådene i kategorier efter længde.

Notice of Race offentliggøres også fredag

Der er naturligvis en række krav til sikkerhed for deltagerne ved deltagelse i Round Denmark Race. Disse offentliggøres i Notice of Race, der udsendes samtidig med, at tilmeldingen åbner. Her vil du kunne finde alle detaljer om sejladsen, og hvordan du er sikret i forhold til corona.

Sejladsen, der er Nordeuropas længste, starter og slutter som bekendt i Aarhus. Den bringer deltagerne rundt om det nordligste, østligste og sydligste punkter i Danmark over 650 sømil, der sejles non-stop. Singlehand-sejlerne starter ved midsommer den 20. juni 2021 i de lyse nætter med fuldmåne den 23. juni.

Med Aarhus som hjemhavn vil deltagere, deres familier og venner før, under og efter sejladsen opleve en storby, der lever og ånder for sejlsporten i Aarhus Internationale Sejlsportscenter. Find mere info og tilmelding her

 

Om de tre Round Denmark Race-ruter:

Round Denmark Race Inshore 2021

RDR Inshore er en distancekapsejlads, som vi kender det fra Fyn Rundt eller Sjælland Rundt bortset fra at den er hhv. fem og tre gange længere. Den er åben for singlehandsejlere, doublehandsejlere og for både med fuld besætning. Der sejles ikke efter måleregler. Bådene inddeles i løb efter deres længde. Der arbejdes på at inkludere et løb i løbet, der i større eller mindre grad matcher kravene den nye OL-disciplin Mix Offshore. Sejladsen er på 650 sømil og sejles fra den 19. til den 27. juni første gang i 2021. Banen går fra Aarhus til Skagen, gennem Øresund til Christiansø og Bornholm, syd om Gedser til Lillebælt og op til målet i Aarhus. Omsejlingsretningen bestemmes før skippemødet på baggrund af vejrudsigt for perioden.

Round Denmark Race Offshore 2022

RDR22 er en offshore kapsejlads der inkluderer sejlads på “de fire have” omkring Danmark Nordsøen, Skagerrak, Kattegat, Østersøen. Banen er cirka 800 sømil lang. Ligesom RDR Inshore vil sejladsen være åben for singlehandsejlere, doublehandsejlere og for både med fuld besætning. Der sejles ikke efter måleregler, bådene inddeles i stedet i løb efter deres længde. Der arbejdes på at inkludere et løb i løbet, der i større eller mindre grad matcher kravene den nye OL-disciplin Mix Offshore. Starttidspunktet ligger som for RDRInshore i ugen omkring sommersolhverv fra den 18.-26. juni.

Round Denmark Race – Time Trial

Den tredje Round Denmark Race sejlads er den nye Danmark Rundt distance og kan sammenlignes cykelsportens timerekord. Én båd og besætning vælger hvornår de som de eneste på banen vil forsøge at slå den stående rekord. Det var den sejlads Bouwe Bekking, Jens Dolmer og Emil og Theis satte Beha sejlede i slutningen af juni 2019 i VO65eren Childhood1. Man starter enten ud for Rømø og går i mål i Aarhus eller omvendt. Ruten er skarpt defineret og interesserede kan få tilsendt en rutebeskrivelse sammen med de præcise sejladsbestemmelser. Til inspiration man se tracket på Round Denmark Race hjemmeside, hvor der også findes links til videoer og opdateringer fra Childhood1 rekordsejlads.