Sailing Aarhus, Shorthand ECM og Aarhus Internationale Sejlsportscenter har indgået et 3-årig titelsponsorat med den verdensledende producent af marineelektronik Garmin. Det drejer sig om eventet, der fra dags dato og de kommende tre år hedder Garmin Round Denmark Race, Aarhus. Partnerskabet satser på at udvikle sejladsen så eventet bliver blandt de førende i verden.

Når Round Denmark Race-flåden den 19. juni begiver sig ud på den 650 sømil lange hav-kapsejlads, bliver det formelt som deltagere i Garmin Round Denmark Race, Aarhus.

– Vi er glade for at have fået muligheden for at være med fra starten af Round Denmark Race, som vi tror har et stort potentiale både nationalt og internationalt. Vi ser frem til at være med til at udvikle eventet over de kommende år, fortæller Daniel Witt Corell, Marke-ting & Communication hos Garmin og tilføjer:

– For at få den bedste tur på vandet er det vigtigt at have det rette udstyr, hvilket er med til at skabe en behagelig og sikker oplevelse. Selvom det kommer til at gå rigtig stærkt, når der skal sejles rundt om Danmark, er det vigtigt, at alle sejlere er trygge ombord. Vi ser Round Denmark Race som et perfekt vindue for at vise værdien i vores produkter med fokus på sejlads.

Vil være blandt de førende sejladser i verden
Aftalen med Garmin løber fra 2021 til 2023 og skaber en tryg og sikker ramme om even-tet. Det glæder Sailing Aarhus-direktør Jon Koch Hansen og Shorthand ECM’s Morten Brandt, der begge kalder det et vigtigt skridt mod at gøre sejladsen til én af de førende i verden.

– Det er virkelig et scoop, at vi har fået Garmin med som titelsponsor til Round Denmark Race. De er førende inden for deres felt, og de kan tilføre noget helt ekstraordinært til eventet. De repræsenterer et kvalitetsprodukt, og deres tanker og værdier stemmer godt overens med det, vi gerne vil med eventet. Vi vil give deltagerne en betryggende og unik oplevelse, og her bliver Garmin en vigtig medspiller for os, fortæller Jon Koch Hansen.

– Garmins inReach-produkter øger sikkerheden for deltagerne og sikrer samtidig god og pålidelig tacking, som er essentiel for formidlingen af sejladsen. Samlet set betyder Garmins medvirken, at vi kommer tættere på at virkeliggøre visionerne om RDR som en af de fem vigtigste sejladser i verden, tilføjer Morten Brandt.

Garmin Round Denmark Race, Aarhus, debuterer som bekendt den 19. juni 2021, hvor 72 både og 184 sejlere i skrivende stund har meldt sig på banen til at prøve kræfter med Nordeuropas hårdeste sejlrute.

 

Om Garmin:
Bygget til at holde. Disse fire ord beskriver vores produkter, vores virksomhed, vores kultur … vores fremtid. Som verdensledende producent af navigationsudstyr er Garmin dedikeret til ud-viklingen af suveræne produkter til bil, luftfart og marine samt outdoor- og sportsaktiviteter, som bliver en essentiel del af vores kunders liv.

Garmins forretningsmodel er baseret på det, vi kalder “vertikal integration”: Vi designer, frem-stiller, markedsfører og sælger selv vores produkter, hvilket giver os bedre kontrol over kvalitet, service og tidsplaner. Vores brugervenlige produkter er ikke alene eftertragtede for deres overbe-visende design og høje kvalitet, men også for deres nyskabende funktioner, der forbedrer tilvæ-relsen for vores kunder. Garmin har flere end 16.000 medarbejdere fordelt på 82 kontorer i hele verden.

Om Sailing Aarhus:
Sailing Aarhus er en nonprofit forening stiftet i 1999 på initiativ af de fem sejlklubber i Aarhus: Kaløvig Bådelaug, Egå Sejlklub, Aarhus Sejlklub, Sejlklubben Bugten og Marselisborg Sejlklub. Sailing Aarhus er skabt på baggrund af tanken om et fælles sejlsports-Aarhus, men er oprettet som en selvstændig forening med egne vedtægter og med det almennyttige formål at udbrede kendskabet til sejlsporten.

Sailing Aarhus har gennem tiden hentet flere store sejlsportsevents til Aarhus, som bl.a. ISAF Youth Sailing World Championship, Volvo Ocean Race ”fly by”, og i 2018 kulminerede det hele med afviklingen af Hempel Sailing World Championship, VM for alle olympiske bådklasser. Vi skaber oplevelser på vandet, men Sailing Aarhus handler også om at støtte op omkring de lokale sejlklubber, der er hele grundfundamentet for eksistensen.

Om Aarhus Internationale Sejlsportscenter:
Aarhus Internationale Sejlsportscenter vil blive opført på en byggegrund, som Sejlsportscentret har fået stillet til rådighed af Aarhus Kommune vederlagsfrit i 99 år. Byggerunden er beliggende i Aarhus Lystbådehavn på Ester Aggesbos Gade, 8000 Aarhus C i det område der også kaldes “Aarhus Ø”. Grunden er beliggende ved Bugtpromenaden, med udsigt ud over og direkte adgang til Aarhusbugten. Aarhus Ø ligger midt i Aarhus og er en af byens rekreative oaser med tusinder af daglige brugere.

Om Shorthand ECM:
Shorthand ECM er ejet og drevet af Morten Brandt. Firmaet står bl.a. bag udvikling og design af sejladserne Silverrudder Challenge, Vegvisir Race, Lyø Escape og Round Denmark Race. Short-hand ECM ser events som et kraftfuldt kommunikationsværktøj og en platformem hvor brugere og producenter for mulighed for at møde hinanden i ideelle fora online, og i særdeleshed i virke-lighedens verden ansigt til ansigt.