I sæsonafslutningen på 1. division måtte tilskuerne vente helt til allersidste sejlads med at finde en Danmarksmester 2021 i Sejlsportsligaen. Roskilde Sejlklub vandt stævnet i Aarhus og løb med titlen foran Bandholm, der sluttede blot et enkelt point efter guldvinderne. Kaløvig Cobras blev nr. 2 i Aarhus og samlet 5’er i 1. division. 

Før sæsonens 4. og sidste stævne i Aarhus var kampen om DM-guldet i Sejlsportsligaens 1. division helt åben. Fire hold – Bandholm, Roskilde, Hellerup og Sønderborg havde sæsonen igennem sejlet tæt, men i sidste ende blev det Roskilde Sejlklub, der trak det længste strå efter en neglebidende afslutning.

I anden weekend af Sailing Aarhus Week var forholdene intet mindre end optimale, og derfor blev der afviklet 14 flights med tre sejladser i hver. Spændingen var intakt til det sidste, hvor Roskilde selv kunne sejle guldet hjem ved at lande en 6. plads eller bedre. En placering dårligere, og guldet var gået til Bandholm.

Roskilde rystede dog ikke på hænderne, og med en 3. plads endte sjællænderne som stævne-vindere og samlet Danmarksmestre 2021. Bandholm Sejlklub måtte således se sig henvist til 2. pladsen, mens Sønderborg Yachtclub tog bronzen. Hjemmebanefavoritterne fra Kaløvig Cobras sluttede stævnet på 2. pladsen, men endte som samlet nr. 5.

Champagnesprøjt og sejrsrus på solterrassen

Formand for Aarhus Internationale Sejlsportscenter, Hans Skou, overrakte medaljerne i flot sensommersol på sejlsportscentrets tagterrasse, inden Roskilde og de øvrige medaljevindere slap jublen og champagnen løs. Efterfølgende måtte Roskilde-sejlerne også en tur i baljen, som det hører sig til, når man er nyslået Danmarksmester.

Sejlsportsligaen kan se tilbage på en rigtig fed sæson med fire forskellige stævnebyer, masser af gode sejladser og fantastisk stemning på land såvel som på vand. Fra Sejlsportsligaen skal der lyde en stor tak til alle frivillige, arrangører og sejlere for et uforglemmeligt 2021.

Se alle resultater for stævnet i Aarhus og fra hele sæsonen her. Den samlede top-3 i 1. division og top-3 i stævnet i Aarhus ser således ud:

Top-3 i 1. division:

  1. Roskilde Sejlklub (9 point)
  2. Bandhold Sejlklub (10 point)
  3. Sønderborg Yachtclub (18 point)

Top-3 i Aarhus:

  1. Roskilde Sejlklub
  2. Kaløvig Cobras
  3. Sønderborg Yachtclub

Foto: Frederik Sivertsen, Sejlsportsligaen