Trods flere nomineringer udeblev priserne for sejler Anne-Marie Rindom og træner Piotr Wojewski ved Sport 2019 i Herning. I stedet blev det cykelrytter Mads Pedersen, der cyklede afsted med den største af alle. Nemlig prisen som Årets Sportsnavn i 2019.

Helt ukarakteristisk for Laser Radial-sejler Anne-Marie Rindoms 2019-sæson blev det lige ved og næsten, da den ærefulde pris ’Årets Sportsnavn 2019’ lørdag skulle overrækkes ved det traditionsrige kåringsshow Sport 2019 i Herning.

Aarhusianske Anne-Marie Rindom, som ellers har haft et forrygende år med EM- og VM-guld, flere World Cup-sejre og titlen som verdens bedste kvindelige sejler, måtte således se en anden verdensmester, nemlig cykelrytter Mads Pedersen, løbe med hæderen foran sig selv og det danske landshold i herrehåndbold.

Heller ikke B.T. Guld eller den nystiftede ’Trænerpris’ gik til sejlsporten, hvor Anne-Marie Rindom og hendes træner gennem de seneste syv år, Piotr Wojewski, også var nomineret ved det stort anlagte liveshow i Herning.

Rindom stolt over sin sæson

Til trods for at Anne-Marie Rindom og Piotr Wojewski begge måtte forlade Herning uden priser, kunne de alligevel holde hovederne højt, da de efter showet mødte pressen. For som Anne-Marie så rigtigt påpegede, er det ikke priser ved et sportsshow, der driver værket.

– Jeg er så super stolt over den sæson, jeg har haft. Det er gået mega godt. Jeg sejler jo ikke for at blive hyldet til det her sportsshow. Jeg sejler, fordi jeg synes, det er fedt. Og fordi jeg synes, at det er det fedeste at konkurrere på højeste niveau, fastslog Anne-Marie Rindom umiddelbart efter showet.

Nu kan Anne-Marie Rindom og træner Piotr Wojewski så se frem mod 2020-sæsonen og OL i Tokyo til sommer, hvor hele Danmark formentlig vil krydse fingre for dansk metal i Laser Radial-klassen.

 

Her følger overblikket over de 13 vindere ved Sport 2019 i lørdags:

e-Boks, DIF og DR P4s Danskernes Idrætspris: Fodboldlinjen Randers

BT Guld: Håndboldherrerne

Toyotas Intet er Umuligt: Rajbek Bisultanov (bryder)

Ørsted og DIFs Årets Energibundt: Mette Paabøl Rytsel fra Virum-Sorgenfri Tennisklub

Årets mandlige og kvindelige fodboldspiller: Kasper Schmeichel og Pernille Harder

Tryg Forsikring Årets Forbillede: Brian Holm (kamp for kræftramte)

Kulturministerens Parasportspris: Lars Larsen (30 års støtte af dansk parasport)

Team Danmark og Salling Groups Trænerpris: Casper Jørgensen (banelandsholdet)

BESTSELLERs Olympiske Håb: Tobias Bjerg (svømmer)

Danske Spil Årets Detalje: Jakob Fuglsang (da han undgik styrt i Liège-Bastogne-Liège)

DIF og Team Danmarks Årets Sportsnavn: Mads Pedersen (cykelrytter)

Hall of fame: Mikkel Kessler (tidl. bokser)