Fire rød-hvide besætninger fordelt på 49er og Nacra 17 stiller til start ved VM i Nova Scotia, Canada, der desværre bliver uden dansk deltagelse i 49erFX-feltet. Frederik Rask og Jakob Precht, der i juli blev 7’er ved EM i Aarhus, er én af tre 49ere, mens Natacha Saouma-Pedersen og Mathias Borreskov som vanligt repræsenterer Danmark i Nacra 17-feltet.

Det blev ikke til danske medaljer ved 49er, 49erFX og Nacra 17-EM på hjemmebane i Aarhus for to måneder siden, men i september venter en ny medaljechance ved et stort, internationalt mesterskab for de danske landsholdssejlere. 31. august til 5. september skal fire danske besætninger således i ilden igen – denne gang gælder det VM i Nova Scotia i Canada.

49er-duoen Frederik Rask og Jakob Precht fra Skovshoved og Aarhus ligner igen et varmt bud på en topplacering blandt danskerne, der også tæller ’piraterne’ Joakim Salskov-Iversen og Markus Nielsen fra KDY og Carl Emil Sloth og Nikolaj Buhl fra Sletten Bådeklub. Rask og Precht var tæt på podiet i Aarhus, men måtte som bekendt nøjes med en samlet 7. plads. 49er-landstræner John Pink er med i Canada og forudser et spændende stævne.

– Forholdene herovre har været gode. Vi har ofte fået en søbrise om eftermiddagen, men der har også været et hav af andre forhold. Fremad mod stævnet ser det ud til, at vi kommer til at sejle i meget blandende forhold, så det burde blive et rigtig spændende stævne, forklarer han.

Danskerne har ikke fået den bedste start, da bådtransporten til Canada var forsinket. Derfor måtte de leje både af værtsnationen. Det har givet en forstyrrelse i forberedelserne, men ikke ændret på, at danskerne sigter efter en top 10-placering og en medalje, tilføjer John Pink.

Danske 49erFX’ere sejler træningsstævne i Aarhus

Mens nogle har taget den lange tur til Canada, har andre valgt at blive i Danmark. De danske 49erFX-besætninger, herunder Kaløvig-sejlerne Johanne og Andrea Schmidt, der blev 8’er ved EM i Aarhus, og Horsens-duoen Anne-Julie Schütt og Iben Nielsby, træner i stedet på Aarhusbugten med flere nordiske FX’ere. I weekenden gjaldt det træningsstævnet Nordic Olympic Days, hvor begge sluttede på podiet.

Endelig skal den enlige danske Nacra 17-katamaran med Natacha Saouma-Pedersen og Mathis Borreskov forsøge at forbedre 14. pladsen fra EM i Aarhus i et stærkt Nacra-felt i Canada. 65 49ere, 37 49erFX’ere og 34 Nacra 17-katamaraner til stiller til start ved VM, der starter i dag. Blandt andre guldvinderne fra EM i Aarhus spanske Botin og Paul (49er), brasilianske Grael og Kunze (49erFX) samt italienske Tita og Banti (Nacra 17).

Du kan følge de danske landsholdssejlere på Sailing Aarhus’ Facebook-side, hvor vi løbende opdaterer fra mesterskabet i Canada. Følg med i resultaterne her.

Overblik over danske besætninger til VM:

49er:

DEN 3 – Frederik Rask & Jakob Precht Jensen, Skovshoved Sejlklub

DEN 70 – Carl Emil Sloth & Nikolaj Hoffmann Buhl, Sletten Bådeklub

DEN 362 – Joakim Salskov-Iversen & Markus Oliver Nielsen, Kongelig Dansk Yachtklub

Nacra 17:

DEN 31 – Natacha Violet Saouma-Pedersen & Mathias Bruun Borreskov, Kongelig Dansk Yachtklub

 

Foto: Peter Brøgger – Sejlsportsfoto