Tyske Rafale fortsætter ufortrødent og nærmer sig Gedser, mens Embla, Beluga og The Beast holder liv i spændingen i front af solosejlerfeltet ud for Langelands sydspids med cirka 110 sømil til målstregen i Aarhus. Første udgave af Garmin Round Denmark Race er præget af uhørt let vind, men har også budt på fantastiske naturoplevelser.

Det spidser til for sejlerne i årets Garmin Round Denmark Race, hvor den fortsat svage vind på strækningen mellem Bornholm og Gedser har gjort sejladsen ekstra lang. Flere er udgået grundet problemer eller har opgivet, fordi de ikke tror på at nå i mål inden søndag middag.

Solosejlerne har rundet fem døgn på vandet og har i skrivende stund kurs mod Lillebælt ved Langeland med omtrent 110 sømil igen. Her fortsætter den tætte dyst mellem svenske Embla, danske Beluga og The Beast, der alle er placeret inden for tre sømil. Det har været tilfældet siden Kattegat.

Singlehanderne Solo, Jufosa, Sergent Garcia, Mirjam, Amaretto og senest Xtra Hod er udgået. Det samme er doublehanderne Charmix, Detox, Whoopee, Lightworks og RockIt samt full crew-bådene Waverly, Vandmulen og Why Knot. Seks solosejlere, fem doublehands og tre full crew.

Rafale haler ind på solosejlerhovedfeltet

Den forventede ankomst til Aarhus skubber sig konstant, fordi en atypisk let vind har præget de danske farvande under hele Garmin Round Denmark Race. Løbsledelsen forventer dog en søbrise og medstrøm op gennem Lillebælt.

Det døde vand forhindrer alligevel ikke tyske Rafale i at hale voldsomt ind på de foranliggende solosejlere. Fortsætter den 12 mand store tyskerbesætning sit flotte ridt, varer det ikke længe, før den henter solosejlerfeltet, der snart passerer Femern Bælt.

Løbsledelsen tør ikke gætte på, hvornår de første både rammer Aarhus, men et forsigtigt bud lyder på et tidspunkt mellem fredag nat og lørdag morgen, som det ser ud i øjeblikket.

Midnatssol og smukke naturoplevelser

Intet er så skidt, at det ikke er godt for noget. De rolige vindforhold har således givet rigtig god mulighed for at nyde den danske natur, der har vist sig fra sin smukkeste side. Det kan man bevidne i Facebook-gruppen ’Round Denmark Racers’, hvor sejlerne selv deler skønne billeder og videoer af blandt andet midnatssol, dans og delfiner.

Det er også meldingen ud fra vandet, fortæller løbsledelsen, at bådene får sig én på opleveren – både når det gælder sejlsport, eventyr og natur. I skrivende stund fører Embla solosejladsen og TRI doublehandsejladsen, mens Rafale er i fuld gang med at sætte feltet til vægs i full crew-kategorien.

Følg Garmin Round Denmark Race på facebook-siden af samme navn eller via live-tracking på: race.bluewatertracks.com/garmin-round-denmark-race-inshore-2021.

 

OM GARMIN ROUND DENMARK RACE:

Garmin Round Denmark Race er en årlig tilbagevendende havkapsejlads og én af de længste ”inshore” kapsejladser i verden, Med sine 650 sømil er er den længere og mere krævende end f.eks Sydney Hoboart og Fastnet Race.

Garmin Round Denmark Race planlægges og gennemføres i samarbejde mellem Shorthand Events, Sailing Aarhus og Aarhus Internationale Sejlsportscenter med støtte fra Garmin Danmark og Aarhus Kommune.