Sailing Aarhus er som alle andre eventarrangører udfordret af den verserende corona-krise. Derfor har vi lavet en statusoversigt over foreløbige aflysninger og udsættelser af vores events. Overblikket opdateres løbende.

OL, EM i fodbold og mange andre store kultur- og sportsevents har allerede måttet bøje sig for coronavirussen COVID-19, som fortsat holder Danmark og resten af verden i et jerngreb. Det besværliggør således også gennemførslen af events i Sailing Aarhus-regi.

Indtil videre er følgende Sailing Aarhus-events enten flyttet, aflyst eller under evaluering:

  • Aarhus Foiling Days powered by Volvo står til afvikling i Aarhus den 8.-10. maj 2020. Lige nu er status, at vi afventer situationen og træffer en beslutning om at udsætte, aflyse eller fastholde inden påske. Afholdes eventen ikke i maj, flyttes den eventuelt til Sailing Aarhus Week i september 2020 – AFVENTER
  • Skagen Race, som skulle være afviklet fra den 20.- 22. maj med start fra Aarhus, er officielt flyttet til 10.-12. september 2020. Mere information følger på et senere tidspunkt – UDSAT TIL SEPTEMBER 
  • X-35 VM presented by Fever-Tree, som skulle være afviklet fra 29. juni til 4. juli i Aarhus, er aflyst. Som det ser ud nu, aflyser organisationen bag VM i 2020 – AFLYST
Sailing Aarhus holder fast i events efter sommerferien

Det er endnu uvist, hvordan corona-situationen udvikler sig, og vi alle kan vende tilbage til hverdagen. Derfor er det naturligvis med forbehold for ændringer, at Sailing Aarhus holder fast i gennemførslen af samtlige planlagte events efter sommerferien.

Dermed ser eventkalenderen efter årets sommerferie foreløbigt således ud:

  • F18 nordisk og dansk mesterskab 2020 fra 4.-6. september afvikles som planlagt
  • Sailing Aarhus Week 2020 fra 28. august til 6. september afvikles som planlagt
  • DS Grand Prix 2020 i Aarhus fra 29.-30. august afvikles som planlagt
  • Officelab dysten 2020 fra 1.-3. september afvikles som planlagt
  • Sailing Aarhus Week Regatta 2020 fra 5.-6. september afvikles som planlagt
  • Skagen Race 2020 fra 10.-12. september efter udsættelse
Undtagelsestilstande presser Sailing Aarhus

For en lille eventorganisation som Sailing Aarhus skaber potentiel aflysning, udsættelse og usikkerhed store udfordringer. Det bekymrer Sailing Aarhus-direktør Jon Koch Hansen.

– Som organisation og nonprofit forening står vi over for store økonomiske udfordringer. Vi skaber vores økonomiske indtægter gennem events, sponsorater og netværk, og det er svært at gøre, når corona-krisen sætter alt på pause, fortæller han.

– Selvom mange er udfordrede i disse tider, arbejder vi på fuld tryk. På at forberede alt, hvad vi kan på forhånd, og tænke i nye løsninger til vores partnere, så de stadig kan se værdi i at samarbejde med os. Vi er tvunget til at tænke anderledes, så vi kan skabe nye forretnings-grundlag. For det er vigtigt for os at blive på hesten, og det har vi tænkt os at gøre, afslutter Jon Koch Hansen.