I søndags blev der i Aarhus Internationale Sejlsportscenter for første gang nogensinde afholdt Kapsejladsmessen. Messen havde til formål at samle alle de frivillige kræfter i Aarhusområdet, der kunne tænke sig at høre mere om, hvordan man afvikler kapsejlads. Det var der stor interesse for, da godt 100 nysgerrige sjæle af både nye og gamle kendinge, dukkede op.

Når der afvikles kapsejladsstævner i Aarhus, og især de store, er der brug for mange flere kræfter end kun dem, som har deres daglige gang i Aarhus Internationale Sejlsportscenter. Der er mange opgaver der skal løftes på både land og vand, der kræver kompetente og engagerede frivillige. Her er man i Aarhus heldigvis så begunstiget af en solid opbakning fra de lokale sejlklubber og fra frivillighedsorganisationen ReThinkers, under VisitAarhus, som endnu engang blev bevist i søndags, hvor over 100 frivillige troppede op for at høre om kapsejladssæsonen 2024 og de opgaver der følger med.

– “Vi mærker i den grad kærligheden fra klubmiljøet og ReThinkers, hver gang at vi rækker ud efter hjælp, og at så mange møder op for at høre om opgave og sætte kryds i kalendere op til et år frem for at hjælpe os, er simpelthen fantastisk. Tusinde tak til alle dem der hjælper os, og som mødte op i søndags”, udtaler centerchef i Aarhus Internationale Sejlsportscenter, Jon Koch Hansen.

Fuldt program

Fra start til slut blev de frivillige guidet igennem et nøje planlagt program, hvor afvikling af kapsejlads var det overordnede tema. Efter en introduktion til sejlsportskalenderen 2024 i Aarhus og en gennemgang af den nye organisation i Aarhus Internationale Sejlsportscenter, kunne de deltagende frit besøge 8-9 stationer omhandlende forskellige opgaver der er i forbindelse med et stævne. Her kunne man høre om opgaverne på en dommerbåd, mærkebåd, race office, landlogistik, jury, catering og meget mere.

– “Igennem sæsonen skal vi afvikle stævner i alle størrelser, og hvert stævner kræver noget forskelligt. Derfor forsøgte vi på denne dag at samle alle de tænkelig opgaver, der kunne opstå ved et stævne for at vække folks interesse. Vi brugte årets store fisk, 29er VM, som udgangspunkt, da den besidder alle opgaver i en stor skala,” tilføjer Jon Koch Hansen.

Programmet over frokost lød på et oplæg fra Anders Bertelsen, H-båd-sejler, om stævneafvikling fra en deltagers side og en “tør-kapsejlads”, hvor der blev simuleret en kapsejlads som et lille rollespil, hvor opgaverne blev delt ud på deltagende.

Til sidst kunne man på hvervelister skrive sig på de opgaver i forbindelse med 29er VM til august som man i løbet af dagen havde hørt mere om og fandt interessante, og der blev trukket lod blandt alle de deltagende om en flot Helly Hansen Skagen Offshore-jakke, sponsoreret af Helly Hansen.

 

Den gode oplevelse

Når der afvikles stævner i Aarhus Internationale Sejlsportscenter, er det selvfølgelig vigtigt, at alle deltagere går der fra med en god oplevelse. Ligeså vigtigt er det dog, at alle dem som ligger deres tid og kræfter i stævnerne frivilligt, også får en rigtig godt oplevelse.

– “Vi er afhængige af de frivillige kræfter for at kunne levere sejlsportsstævner i international topklasse. Derfor har vi også fokus at gøre det så attraktivt at være frivillig hos os som muligt, bl.a. ved at afholde sådan en dag her med fuldt program og fuld forplejning. Fra kl. 09-16 i søndags nåede vi at servere mad 4 gange, hvor vi selvfølgelig sluttede på vores berømte moleplatte, som vi altid for efter en lang arbejdsdag på vand og land. Vi prøver at skabe nogle rammer og aktiviteter for vores frivillige, som skal gøre det fedt at være med til at afvikle kapsejladser i Aarhus,” slutter Jon Koch Hansen

Sejlsæsonen for Aarhus Internationale Sejlsportscenter starter i Kaløvig Bådelaug til Aarhus Spring Regatta d. 27.-28. april, og har 29er VM 1.-9. august som årets højdepunkt. Alle events findes HER.