Et nyt VM i Australien venter de aarhusianske sejlere i 49er, 49erFX og Nacra 17. Som i New Zealand før jul tæller 2020-udgaven 50 pct. i regnestykket, der sender de bedste danske både i hver klasse til OL i Tokyo til sommer.

Enhver spændende fortælling kræver en fortsættelse. Derfor tager sejlerne i 49er, 49erFX og Nacra 17 i februar hul på anden del af OL-kvalifikationen i Geelong, Australien, der med VM 2020 besegler skæbnen for de bedste aarhusianske sejlere.

Selvom blot to måneder og en yderst beskeden juleferie er passeret siden sidste VM i 2019, skal sejlerne nu i ilden igen. Ligesom for få måneder siden er det igen med forhøjet indsats – nemlig OL-billetter foruden titlen som verdensmester.

Først får sejlerne lov at finjustere de sidste detaljer i en mindre opvarmningsturnering, der slutter i begyndelsen af februar, inden VM for alvor indledes mandag den 10. februar med finaler og Medal Race fra den 13. – 15. februar.

Aarhusiansk status på OL-kvalifikationen

Netop 15. februar står det efter fire års intensive anstrengelser klart, hvilke danske sejlere der skal forsøge at sikre danske OL-medaljer i Tokyo til sommer.

Hvert VM tæller som bekendt 50 pct. i kvalifikationen, og lige nu ligner Ida Marie Baad og Marie Thusgaard fra Aarhus Sejlklub det bedste bud på Danmarks repræsentant i 49erFX, efter de i New Zealand sikrede sig flot bronze. Lige i agterspejlet har de AJ Schütt og Iben Nielsby fra Horsens, som sluttede på 11. pladsen før jul.

Blandt de danske 49ere har Jonas Warrer og Jakob Precht, ligeledes med rødder i Aarhus Sejlklub, teten inden anden afdeling med en pæn 9. plads fra New Zealand. Bag sig har de Mads Emil Lübeck og Nikolaj Buhl (23), Daniel Nyborg og Sebastian Olsen (38) samt ikke mindst aarhusianske Michael Hansen og Mathias Sletten, der sluttede som nr. 45.

Endelig ligger Nacra-sølvvinderne fra New Zealand Lin Cenholt og CP Lübeck lunt i svinget til at sikre OL. Den øvrige danske Nacra 17-båd med Natascha Saoma-Pedersen og Mathias Borreskov rundede sidste VM af på en samlet 32. plads.

Nytårslejr i portugisiske Vilamoura

Der er således lagt op til en nervepirrende start på 2020 for sejlerne, som derfor heller ikke har ligget på den lade side. Allerede før nytår gik forberedelserne i gang for flere af sejlerne i portugisiske Vilamoura, hvor alle i skrivende stund er samlet på træningslejr.

Herefter går turen videre til Australien, hvor du kan følge sejlernes kamp for OL-kval samt VM-medaljer på Sailing Aarhus’ facebookside.

Her er det samlede overblik over danskerne ved VM i Australien:

 

49erFX:

Ida Marie Baad Nielsen og Marie Thusgaard, Aarhus Sejlklub (4 på World Sailings ranking pr. 11. december)

Anne-Julie Schütt og Iben Nielsby, Horsens Sejlklub (5)

 

49er:

Jonas Warrer og Jakob Precht Jensen, KDY/Aarhus Sejlklub (22)

Mads Emil Stephensen Lübeck og Nikolaj Hoffmann Buhl, KDY (23)

Daniel Nyborg og Sebastian Emil Wright, Yachtklubben Fureøsen (47)

Michael Hansen og Mathias Sletten, Aarhus Sejlklub (49)

 

Nacra 17:

Lin Ea Cenholt og Christian Peter Lübeck, Aarhus Sejlklub/KDY (10)

Natascha Violet Saouma-Pedersen og Mathias Borreskov, KDY (27)