Under EM i Aarhus for de tre olympiske sejlsportsklasser 49er, 49erFX & Nacra 17 kan publikum sænke adrenalinen efter kapsejladserne og nyde fed musik fra kajkanten. Otte danske artister vil i løbet af EM sætte kulør på sejlsportsfesten fra torsdag til søndag i uge 27.

Der skal stemning og musik til, når over 400 af verdens bedste sejlere i 49er, 49erFX & Nacra 17 lægger vejen forbi Aarhus. Derfor vil man i løbet torsdag, fredag, lørdag og søndag kunne opleve sprød livemusik på scenen i Aarhus Internationale Sejlsportscenter mellem og efter sejladserne på Aarhusbugten.

Musikprogrammet starter torsdag kl 12.30 med Chasing Lullabies mellem kvalifikationssejladserne, inden Mr. Snowlark runder aktiviteterne på vandet af omkring kl. 15.30. Det scenarie gentager sig resten af EM, hvor der hver dag går to artister på scenen i sejlsportscenteret.

Husk i øvrigt, at alle finaledage – fra fredag til søndag – kan ses på storskærm med livespeak af danske forhenværende eller nuværende landsholdssejlere. Samtidig er der dans, mulighed for at møde sejlerne i TORM Meeting Point samt købe mad og drikke under hele EM.

Her følger overblikket over artisterne:

Torsdag – 7. juli kl. 12.30 – Chasing Lullabies

Chasing Lullabies er en aarhusiansk singer-songwriter-duo med to stærke vokaler, der komplementerer hinanden. Duoen, der består af Lærke Sofie Bjerg og Joachim Rahbek Iversen, producerer pop og soul-inspireret musik, der afspejler hver deres liv på en ærlig og autentisk måde.

Torsdag – 7. juli kl. 15.30 – Mr. Snowlark

Mr. Snowlark er navnet på det aarhusianske folkepop-band, der er inspireret af den klassiske gademusikant krydret med autentiske tekster og electrolyde i deres studieindspilninger. Mr. Snowlark befinder sig i vækstlaget ”upcoming” bands, men er familiefædre midt i livet med brændende passion for moderne troubadour-musik.

Fredag – 8. juli kl. 12.30 – Stine Klingsten

Stine Klingsten er vestjysk energibombe med stort nærvær på scenen og stærk vokal, der er helt sin egen. Stine Klingsten bevæger sig i et folk/poppet sangskriverunivers og har imponeret musikjournalister og andre fagfolk i en grad, der har vundet flere priser for såvel sangskrivning som musik.

Fredag – 8. juli kl. 15.30 – Thorbjørn Thorlund

Thorbjørn Thorlunds Orkester leverer et spændende mix af originale sange med nærvær, nysgerrighed og naivitet. Hans sange tager udgangspunkt i eget liv og oplevelsesverden og kendetegnes især ved iørefaldende melodier og catchy omkvæd. Orkesteret, der er fra København, bevæger sig i genren pop’n’blues.

Lørdag – 9. juli kl. 12.30 – Joby Fox

Joby Fox er sangskriver, musiker og fortæller oprindeligt fra Belfast, Nordirland. Han leverer smukke men ofte hårdtslående og ærlig musik, som har banet vejen for en international musikkarriere med mange spændende nedslag. Blandt andet skrev han sin hjembys uofficielle hymne ’Belfast, der toppede de irske hitlister. Genren beskrives som folk, jazz og pop.

Lørdag – 9. juli kl. 15.30 – Jeanette Bonde

Jeanette Bonde er en dansk sangerinde, pianist og sangskriver, der repræsenterer nordisk soul- og poplyd båret af en enestående vokal. Hun har sunget kor på et væld af danske og udenlandske artister og lagt dansk sangstemme til Jessie J’s karakter i Ice Age 5.

Jeanette Bonde disker op med vaskeægte pop og soul lørdag eftermiddag efter finalesejladserne. Foto: Pressefoto

Søndag – 10. juli kl. 12.00 – Emma Hørlyck

Emma Hørlyck leverer dansksproget pop-rock-poesi med legende, eksperimenterende elementer. Hun skriver selv og har beskæftiget sig med musik, siden hun var ganske ung. Emma har tidligere fået god omtale i blandt andet GAFFA og Go’morgen Danmark og har sideløbende med sin musikkarriere komponeret musik til kortfilm, danseforestillinger og andre tværkunstneriske projekter.

Søndag – 10. juli kl. 15.00 – ISSE

ISSE blev i 2018 kåret som ’Årets Dansk Pop Talent’ og har siden haft en aktiv musikkarriere. Hun er dansk singer-songwriter og opererer i genrerne folk, pop og rock. Hun har udgivet to EP’er og en håndfuld singler, som er spillet flittigt på P4, P5 og diverse andre radiostationer, ligesom hun er streamet over 100.000 gange.

ISSE lukker søndag EM-musikscenen efter Medal Race. Pressefoto: Jessica Sønderskov Nielsen.

Foto: ISSE, pressefoto