Anne-Marie Rindom sikrede Danmark en sejlsportsmedalje af den allerfineste karat i OL’s Laser Radial-konkurrence, hvor hun ellers var ved at sætte det hele over styr i de sidste indledende sejladser. Med en 7. plads i Medal Race fik hun akkurat klemt sig ind foran svenske Josefin Olsson. Dagen inden sikrede Lærke Buhl-Hansen sig en flot 7. plads i kvindernes RS:X.

Glæden var ikke til at tage fejl af, da aarhusianske Anne-Marie Rindom søndag sejlede OL-guldet hjem efter en intens finale, hvor hun først til sidst sikrede guldmedaljen i kraft af en hårdt kæmpet 7. plads i Medal Race.

Jublen blev ikke mindre af, at hun i 9. og 10. indledende sejlads satte et ellers solidt forspring overstyr efter en straf og en diskvalifikation. Da hun så i Medal Race mistede terræn, blandt andet på grund af en ’bailer’ fyldt med græs, der gjorde det svært at tømme båden for vand, så det alvor svært ud. Heldigvis for Anne-Marie mobiliserede hun de sidste kræfter og leverede, da det virkelig gjaldt.

Dermed levede Anne-Marie Rindom op til forhåndsfavoritværdigheden og vekslede bronzen fra Rio i 2016 til en fortjent guldmedalje i Japan. Hele stævnet, med undtagelse af den tunge afslutning, har Anne-Marie vist sig stærk og stabil. Så stærk, at hun efter de otte indledende sejladser lå langt foran resten af feltet.

Fornem 7. plads til Lærke Buhl-Hansen

Også Danmarks bedste kvindelige windsurfer, Lærke Buhl-Hansen fra Aarhus Sejlklub, forsvarede de rød-hvide farver på flotteste vis. Målet var en plads blandt de ti bedste i RS:X, og den målsætning blev indfriet med en solid 7. plads med lutter sejladser i top-10.

Med 7. pladsen i Japan binder den aarhusianske windsurfer flot sløjfe om et stærkt år, som også bød på en 8. plads ved EM i Portugal og en 9. plads ved VM i Spanien.

Kvindernes RS:X-konkurrence blev vundet af kinesiske Yunxiu Lu, der havde to nettopoint færre end franske Charline Picon og britiske Emma Wilson på de efterfølgende podiepladser. Se alle resultater fra både Laser Radial og RS:X her.

Foto: Peter Brøgger – Sejlsportsfoto