Unge Aarhus-sejlere med initiativtager Anders Brandi Yde i front har oprettet en ny e-sailing-gruppe med det formål at styrke det sociale fællesskab på tværs af klubberne. Én gang om ugen mødes de til hygge, fællesspisning og e-sailing i Aarhus Internationale Sejlsportscenter – og alle kan være med.

Når temperaturen danser på nulpunktet og regnen siler ned udenfor, er det ikke altid sjovt at være sejler, hvis man gerne vil passe sin træning og have det sociale fiks, der følger med. Det afhjælper et splinternyt e-sailing-initiativ nu.

Siden februar har en gruppe unge sejlere fra de aarhusianske klubber nemlig startet en lille ’forening’ op, hvor de hver tirsdag mødes til madlavning, fællesspisning og hygge, inden de kaster sig over e-sailing-spillet ’Virtual Regatta’. Et spil, der ligger tæt op ad virkelighedens sejlads – i hvert fald hvad angår taktiske og tekniske elementer, som nemt kan overføres til den virkelige verden. Det er dog ikke gruppens vigtigste formål at blive bedre sejlere, mener initiativtager Anders Brandi Yde:

– Vi har først og fremmest oprettet gruppen for at skabe et socialt forum, hvor vi kan mødes på tværs af klubberne med sejlsporten som omdrejningspunkt. Men det er også et frirum til at hygge og snakke om alt mulig andet, f.eks. skole og fritid, fortæller han.

Virtuel kapsejlads mod KDY hver tirsdag

Idéen opstod i KDY og knubskød til Aarhus, hvor det blev fremlagt på Dansk Sejlunions tørtræningslejr i Risskov tilbage i januar. Her mødte initiativet opbakning og blev siden realiseret. Nu mødes de unge så hver tirsdag i Aarhus Internationale Sejlsportscenters sejlerstue og krydser virtuelle klinger med hinanden og spillerne fra KDY i seks sejladser med tilhørende Medal Race.

– Indtil videre har vi være alt fra seks til 18 spillere i alderen 15 til 22 år i Aarhus, men vi vil gerne have flere med. Alle er velkomne. Også folk, der måske ikke har det store kendskab til sejlsporten, men kunne tænke sig at få det. Vi ved, at sejlsporten ikke er lige tilgængelig for alle, men med e-sailing kan det blive det, fortæller Anders Brandi Yde og uddyber:

– På sigt vil vi gerne bygge bro mellem sejlads og e-sejlads. Visionen er at få folk til at mødes på kryds og tværs af klasser og klubber, netværke og sparre på en måde, som måske ikke er mulig ellers. Vi går også efter at udbrede e-sailing og i fremtiden lave et cup-format eller et grandprix ligesom i virkeligheden.

Stor e-sailing-støtte fra Dansk Sejlunion

Flere danske idrætsforeninger og forbund er også begyndt at få øjnene op for e-sport, og det samme gør sig gældende hos Dansk Sejlunion. Faktisk er Dansk Sejlunion blandt de første forbund under DIF til at anerkende e-sport på lige fod med andre idrætsgrene. Blandt andet arbejdes der i øjeblikket på at etablere en e-sejlsportsliga, som man også har set i fodbold.

Lige så professionaliseret er sejlsporten ikke endnu. Til gengæld er der mange andre ting at vinde ved at dyrke e-sportsudgaven af sejlsporten.

– Vi støtter som udgangspunkt alt, hvad der kan styrke det sociale fællesskab i sejlsport. Og det kan e-sailing. Det er jo forrygende, at e-sailing kan samle de unge til spisning og hygge, som vi ser her i Aarhus. Socialt er der en helt masse at vinde, fortæller Finn Beton, træner i Dansk Sejlunion.

Han mener dog ikke, at software og ’gameplay’ endnu er virkelighedstro. Men det kommer, mener Anders Brandi Yde, der fortæller, at spillet hele tiden opdateres til det bedre. Og der er en sammenhæng mellem at være god i spillet og god på vandet, fastslår han.

Er du interesseret i at vide mere eller være med, kan gruppen findes ved at søge på ’eSailing Aarhus’ på Facebook. Her sørger Anders Brandi Yde, der selv er dygtig sejler og e-sejler, for at samle e-sejlere og koordinere aktiviteter i forbindelse med e-sailing.

Nedenfor ses en Youtube-video, som viser ligheden mellem virkelighedens og den virtuelle verdens SailGP: