Nu har danske sejlere muligheden for at komme ud, og sejle et lidt længere stræk end de plejer. Skagen Race starter både fra Aarhus og Helsingør, og både single- og doublehand-sejlere er velkomne.

Sailing Aarhus og norske Bærum Seilforening er indgået i en konstruktiv partnerskabsaftale om det traditionsrige Skagen Race, så det nu er muligt at starte på kapsejladsen fra Aarhus, men du kan også starte fra Helsingør.

Plads til mange flere danske både
Indtil videre er kun tre danske både tilmeldt, to med start fra Helsingør og en fra Aarhus. Men der er plads til mange flere danske sejlere. Har man lyst til at deltage, skal man ikke vente alt for længe med at melde sig til – der er kun plads til 300 både i Skagen Havn! Sidste frist for tilmelding er 22. maj 2019.

Sejladsen foregår i Kristi himmelfartsferien fra d. 29. – 31. maj 2019, med start fra henholdsvis Åsgårdstrand i Oslofjorden, Arendal, Marstrand (Sverige) og fra to danske havne, nemlig Helsingør og Aarhus.
Målgang er for alle Skagen, uanset startsted. Skagen, der i forbindelse med sejladsen sætter alle sejl til for at give sejlerne en megaoplevelse og fest.

Feeder-race fra Kiel til Aarhus
For at give tyske sejlere mulighed for at deltage i sejladsen, har Sailing Aarhus og Kieler Yacht Club aftalt at arrangere et såkaldt Feeder-race fra Kiel til Aarhus i weekenden før starten på Skagen Race.
Sailing Aarhus direktør Jon Koch Hansen, er meget tilfreds med aftalen, som i første omgang gælder for 2019 og 2020.
”At Sailing Aarhus er blevet en del af Skagen Race-familien betyder meget for os og vi håber, at denne familierelation vil holde i mange år. Bærum Seilforening er en markant norsk sejlklub, der har stor erfaring med afvikling af væsentlige stævner. 
Vi er glade for at danske sejlere nu kan deltage i sejladsen med start fra Smilets By. Samtidig betyder aftalen med Kieler Yacht Club, at de relationer vi allerede har med tyskerne styrkes,” fortæller han.

Kapsejladsen er åben for alle uanset om det er kapsejlere eller tursejlere, der har lyst til at sejle en lidt længere sejlads (distancen Aarhus – Skagen er ca. 120 sm), og gerne vil være en del af festlighederne i Skagen. Singlehand og doublehanded kan også deltage.

Uanset startsted, sendes deltagerne afsted onsdag, d. 29.5. sidst på eftermiddagen.
 Den endelige rute fra Aarhus til Skagen er under udarbejdelse.

For både, der agter at deltage i Marstrand Big Boat Race (d. 1.- 2. juni), er Skagen et oplagt pitstop på vej mod Marstrand (distance ca. 30 sm).

På grund af plads i Skagen Havn, er max. deltagerantallet 300 både, så det er med at holde sig til.
Link til hjemmeside og tilmelding her.