Janne Järvinen og den tidligere danske OL-bronzevinder Allan Nørregaard kan kalde sig ny Nordisk Mester i F18 efter overlegen sejr i Aarhus. Den svenske og danske klasseformand deler store roser ud til stævnet i Aarhus Internationale Sejlsportscenter, der imponerede med sine stærke frivillige kræfter, suveræne faciliteter og et fornemt sportsligt setup på vandet.

– Great city, great center and great sailing – what’s not to like. I just love it here, lød det fra en tysk F18-besætning, der takkede sine konkurrenter for et – antageligt – vellykket Nordisk Mesterskab i F18 i Aarhus. Ordene opsummerer meget godt den netop overståede weekend, hvor 17 besætninger fra fire nationer satte hinanden stævne på Aarhusbugten.

Vinderne blev den erfarne dansk-finske duo med Allan Nørregaard og Janne Järvinen, der i deres 11 sejladser lavede seks prikker og sluttede ti nettopoint foran svenske Frederik Karlsson og Rasmus Rosengren på 2. pladsen og yderligere syv point ned til Jacob og Oscar Lundqvist på bronzepladsen. Bedste rene danske båd blev Daniel og Nicolaj Bjørnholt på en samlet 4. plads.

Alle resultaterne kan ses her, ligesom alle Peter Brøggers billeder fra vandet kan ses i Sailing Aarhus’ galleri fra på mandag den 20. september.

Nacra 17-træner og nordisk mester

Allan Nørregaard, der af danske sejlsportsfans især huskes for sin fornemme bronzemedalje med Peter Lang i 49eren ved OL i 2012 og flotte resultater i Nacra’en, stillede ved stævnet i Aarhus op under den finske fane, men det er slet ikke så mystisk endda.

– Jeg er en del af et finsk projekt, hvor jeg i de seneste fem år har været ansat som Nacra 17-træner for at hjælpe finske sejlere til OL i Tokyo tidligere i år. Siden har jeg, sammen med Janne, lidt for sjov sejlet F18 og F69, fortæller Allan Nørregaard.

– Vi startede med at sejle F18 VM uden meget træning, men sluttede som 6’er. Vi har en del erfaring fra Nacra’en, som kan overføres til F18 og F69, hvilket hjælper os. Planen er at fortsætte i F18 og deltage ved VM i Florida næste år, og med lidt mere træning, så tror jeg også, at vi kan blande os i medaljestriden, tilføjer Nørregaard, der i øvrigt roser stævnet i Aarhus for især de gode, frivillige folk.

F18-formændene ser gerne en retur til Aarhus

Weekenden i Aarhus bød på noget nær optimale sejlforhold, hvilket gav masser af fede sejladser for deltagerne på vandet. Derudover dannede Aarhus Internationale Sejlsportscenter ramme om sociale aktiviteter efter kapsejladserne. Og både på vand og på land imponerede Aarhus, mener Lars Linder, formand for den svenske F18-klasse.

– Hele arrangementet var supergodt, og alle de svenske sejlere var dybt imponerede over at sejle i Aarhus og at være i sejlsportscentret, som vi misunder i Sverige. Alt var perfekt, og vi kommer meget gerne igen, fortæller Lars Linder, der tilføjer, at det var fantastisk at være ’i gang’ igen efter to års coronapause.

Samme positive oplevelse deles af den danske F18-klasseformand, Jan Jensen, der ligeledes deler roser ud til de frivillige kræfter i forbindelse med afviklingen af NM:

– Det var været et super arrangement, hvor afviklingen på vandet virkelig har været værd at fremhæve. Alle de frivillige har ydet en stor indsats, og uden dem var et mesterskab som det her ikke blevet til noget. På vandet var folkene lynhurtige til at korrigere banen efter forholdene, og grundlæggende var der virkelig styr på det alt. Et virkeligt velafbalanceret stævne, som vi gerne ser gentaget i Aarhus i fremtiden, slutter Jan Jensen.