I weekenden blev de nordiske mestre i iQFoil, FW foil og Slalom for 2020 fundet i Ringkøbing. De netop hjemvendte danske EM-sejlere satte sig tungt på kurs-disciplinen, der blev vundet af Christian Justesen foran Sebastian Kornum og Mads Jepsen. Aarhusianske Lærke Buhl tog sig af NM-sølvet hos kvinderne, hvor de norske Oppedal-søstre vandt guld og bronze. 

Både Christian Justesen fra Skive, Mads Jepsen fra Juelsminde og Niklas Lillelund fra ÅWK leverede alle opløftende danske resultater ved iQFoil-EM i Schweiz i den forgangne uge. Der har dog ikke været meget tid til at hvile på laurbærrene, for allerede i weekenden var de igen i aktion ved Nordisk Mesterskab i iQFoil, FW foil og Slalom i Ringkøbing.

Hele 41 sejlere, heriblandt otte kvinder, fra Danmark, Norge og Sverige havde fundet vej til den vestjyske købstad, hvilket gjorde det muligt at gennemføre mesterskaber i alle discipliner – en slalom-elimination, otte kurs-sejladser og to fun-sejladser i fantastiske forhold.

Føromtalte Justesen, Jepsen og Lillelund havde ikke lagt EM-skarpheden fra sig, for alle var toneangivende i kurs-disciplinen og kæmpede med om de sjove pladser til det sidste. Alle er i øvrigt en del af Elite- og Talentcenter Aarhus.

Christian Justesen, som fik en pæn 30. plads ved EM, trak det længste strå denne weekend i Ringkøbing og tog sig af guldet tre point foran Sebastian Kornum og Mads Jepsen på 2. og 3. pladsen. Sidstnævnte var ellers bedste dansker med sin flotte 14. plads ved EM, men denne gang var rollerne byttet om. Niklas Lillelund og Alfred Dixen fra Århus Windsurfing Klub sluttede lige uden for medaljeskamlen.

Lærke Buhl bedste dansker hos kvinderne

Hos kvinderne havde OL-aktuelle Lærke Buhl fra Aarhus Sejlklub skiftet RS:X-brættet ud med iQFoil-brættet, og den overgang slap hun flot fra. Lærke Buhl blev således bedste danske kvinde med en 2. plads og sølvmedalje. Nordisk mester blev Helle Oppedal, mens søster Tuva blev nr. 3. i det otte kvinder store felt.

Da der søndag var vind nok til at gennemføre slalom-elimination, kunne den mangedobbelte danske mester i slalom, Kasper Juul Larsen sejle guldet i hus foran unge Johan Søe og PWA-professionelle Sebastian Kornum.

Om fire uger er der sæsonafslutning for kapsejladsklasserne i Nyborg, hvor der afvikles DM fra den 19. til 20. september. For iQFoil-sejlerne kigges der også frem mod VM, som afholdes på Gardasøen i uge 43.

Se alle resultater på Dansk Brætsejler Organisation.

Foto: Jan Nielsen, Dansk Brætsejler Organisation (DBO)