Det danske, olympiske medaljehåb i Laser Radial-klassen, Anne-Marie Rindom, glæder sig til at repræsentere Danmark i Tokyo, men også herhjemme som en del af det danske SailGP-hold, der har ROCKWOOL som hovedsponsor.

AARHUS – 26. juli 2021 – Om kun lidt under en måned bliver Smilets by igen til Sejlets by, når ROCKWOOL Denmark Sail Grand Prix overtager havnefronten på Aarhus Ø og vandet langs Aarhus smukke kystlinjen den 20.-21. august.

Sejladserne i Aarhus bliver det fjerde i sejlsportens kongeliga sæson 2, men det allerførste i dansk farvand. Det imponerende felt af olympiske medaljevindere og atleter i verdensklasse fra Danmark, Australien, Frankrig, Storbritannien, Japan, New Zealand, Spanien og USA vil dyste mod hinanden i identiske, super avancerede F50-katamaraner, der foilende rejser sig op over vandet og racer afsted med hastigheder tæt ved 100 km/t.

I kølvandet på de intense sejladser ved det forrige stævne i Plymouth kan de danske fans forvente endnu mere hæsblæsende underholdning i Aarhus, når de otte hold kæmper benhårdt for hvert eneste point i en nation-mod-nation kamp om SailGP-ligaens førsteplads. Alle tilskuere er garanteret en fantastisk oplevelse helt tæt på sejladserne, uanset om de ser på fra fanzonen, ved havnefronten på Aarhus Ø eller ude på vandet i egen båd.

ROCKWOOL Denmark Sail Grand Prix bliver en helt igennem spektakulær begivenhed for den erfarne værtsby. I partnerskab med ROCKWOOL og Aarhus Kommune og med støtte fra Sport Event Denmark, Event Aarhus og Sailing Aarhus ser Aarhus by frem til et par actionfyldte dage på vandet fredag og lørdag den 20.-21. august. Alle informationer om ROCKWOOL Denmark Sail Grand Prix samt billetkøb kan findes på SailGP.com/Denmark.

Direktør for Sailing Aarhus, Jon Koch Hansen, fortæller:

– Med SailGP har vi endnu en gang sat Aarhus på verdenskortet, og med et dansk hold i feltet er der virkelig lagt op til en event, der kan give dansk sejlsport vind i sejlene. Det er en kæmpe inspiration for vores unge sejlere og klubber. Det er med til at udvikle og skabe nysgerrighed, og det viser igen, at sejlsport er en idrætsgren, som byen kan brande sig på.

I takt med at SailGP-eventen nærmer sig, glæder den olympiske deltager Anne-Marie Rindom sig over chancen for at kunne repræsentere og begejstre sine danske fans hele to gange inden for kort tid. Først ved OL i Tokyo og senere på hjemmebane i Aarhus Bugt, som en del af det danske SailGP-hold Team ROCKWOOL.

– ROCKWOOL Denmark Sail Grand Prix bliver SÅ stort. Det er det nok det største sejlsportsstævne, der overhoved er planlagt i Danmark i 2021, så jeg glæder mig rigtig meget til at være en del af det og vise folk, hvor fedt sejlsport er, fortæller Rindom. Mens Rindom sejler for Dannebrog i Tokyo, hepper resten af holdet selvfølgelig på hende hjemmefra.

– Vi ønsker Anne-Marie alt muligt held og lykke ved legene i Japan – ligesom alle andre vil vi selvfølgelig følge med på TV og heppe på hende, alt det vi kan, siger Nicolai Sehested, der er skipper på det danske SailGP-hold.

– I går var Anne-Marie Rindom som første danske sejler i aktion i Tokyo. Og lige nu gælder det om at vinde guld til Danmark. Men i dag om præcis fire uger vil hun også være en del af ROCKWOOL Denmark Sail Grand Prix, når den topprofessionelle kapsejladsserie rammer Aarhus. Aarhus har været vært for en række internationale sejlsportsevents, så derfor glæder vi os til i samarbejde med SailGP at kunne byde nogle af verdens bedste sejlere velkommen tilbage til Aarhus, lyder det fra direktør for Sport Event Denmark, Lars Lundov, som også er partner i Aarhus.

Sejlsportsfans vil også kunne opleve Sir Ben Ainslie, skipper på den britiske SailGP båd, der er tilbage efter en kort pause samt Kiwi-duoen skipper Peter Burling og wing trimmer Blair Tuke, Spaniens wing trimmer Florian Trittel og Japans flight controller Leo Takahashi, der alle er tilbage på deres både efter at have deltaget i OL i Tokyo.

Alles øjne hviler på den gæve viking

Mens det australske SailGP-hold indtager førstepladsen i den samlede stilling forud for Aarhus, er forventningerne til den danske båd ekstra høje, da holdet med en 2. og 3. plads leverede sin bedste præstation nogensinde ved det britiske Sail Grand Prix i Plymouth UK tidligere på måneden.

Det danske hold er derfor fuld af selvtillid og momentum, og skipper Nicolai Sehested glæder sig til kæmpe med om medaljerne på hjemmebanen ført an af den legendariske kriger Holger Danske, der pryder bådens vingesejl. Den danske skipper håber, at opbakningen fra hjemmepublikummet kan være med til at give holdet det lille, ekstra skub, der skal til for at komme endnu højere op i den samlede stilling og kvalificere den danske båd til finaleløbet på Dag 2.

– Der er for alvor lagt an til spænding nu her i Aarhus, og vi glæder os helt vildt til give vores fans muligheden for at opleve kapsejlads i verdensklasse helt tæt. Jeg tror virkelig på, at vi kan komme med i det sidste finaleløb, så jeg håber de danske fans vil møde op og give os al den opbakning, de kan. Det bliver en helt fantastisk oplevelse, fortæller Sehested.

Grinder på den danske båd og olympisk guldmedaljevinder, Martin Kirketerp, der til daglig bor i Aarhus, er også begejstret for at SailGP endelig kommer til Danmark.

– Vi kender Aarhus-bugten som vores egen baglomme. Den leverer altid gode racingforhold, og med både som F50´erne kan vi virkelig levere et godt show til vores fans. Det bedste af det hele er, at sejladserne er så tilskuervenlige. Man kan både opleve de intense løb fra egen båd ude på vandet eller helt tæt på fra land. Det bliver så vildt, fortæller Martin Kirketerp om det kommende grandprix på hjemmebane.

Kampen for miljøet fortsætter hele ugen op til sejladserne

Igen i Aarhus fortsætter alle otte hold med at støtte op om SailGPs Race For The Future-program, der arbejder på at gøre SailGP-ligaen til den mest miljøvenlige og bæredygtige sport i verden. Det danske SailGP hold ligger i øjeblikket på andenpladsen i den interne SailGP Impact League-stilling, så holdet har al mulig grund til at gøre en ekstra indsats for at overhale de førende Newzealændere.

Også SailGP’s Inspire-program, der har fokus på forskellige samfunds- og uddannelsesinitiativer, vil være til stede på Aarhus Ø allerede fra mandag d. 16. august og hele ugen op til sejladserne, hvor op til 1000 lokale skolebørn og unge vil få muligheden for at gennemgå forskellige, inspirerende uddannelsesforløb om miljøet i Inspire Learning samt få et unikt indblik i sejlsportens verden med Inspire Careers og Inspire Racing.

Sikkerheden i Aarhus vil være helt i top

I henhold til både sundhedsmyndighedernes officielle retningslinjer og SailGPs egen COVID-sikkerhedsplan vil der være et begrænset antal billetter til det officielle tilskuerområde på Aarhus Ø både fredag og lørdag d. 20.-21. august. Sejladserne vil også kunne opleves fra egen båd på vandet, hvor officielle SailGP-følgebåde vil stå for sikkerheden. Der er fortsat muligt at købe billetter både til lands og til vands på SailGP.com/Denmark.

Fans, der ikke har mulighed for se med fra Aarhus Ø, kan opleve det hæsblæsende Grand Prix i Aarhus via TV2 Sport eller live på YouTube. Fans kan også downloade den prisvindende SailGP APP, der giver fans den ultimative digitale oplevelse med både live kommentatorer fra sejladserne, masser af data fra banen og info om holdene. Appen er tilgængelig i både App Store og Google Play.

 

Om SAILGP

SailGP sejler for en mere bæredygtig og ren fremtid powered by nature. Otte SailGP landshold kæmper mod hinanden i korte, intense sejladser på stadion-lignende baner over hele verden om førstepræmien på $1 million, den største pengepræmie i sejlsportens verden, i identiske, højteknologiske F50-katamaraner, der foilende opnår hastigheder på op til 100 km/t. Få mere information på sailgp.com