Økonomien til den ufrivilligt forlængede OL-kampagne frem mod 2021 i Tokyo er nu sikret for Nacra-duoen med Lin Ea Cenholt og CP Lübeck, der netop har forlænget sponsoraftalen med Weibel Scientific. Det giver ro på bagsmækken og plads til at fokusere på at vinde danske medaljer næste år. 

2020 er ikke gået som håbet for de fleste sportsfolk. Især ikke for dem, der havde et håb om at høste OL-medaljer i sommers, da OL 2020 i Tokyo efter planen skulle have været afholdt. Sådan gik det som bekendt ikke, og OL i 2020 er i stedet blevet til OL i 2021. Det stiller krav til sportslig omstilling og ikke mindst ekstra økonomi til at følge ambitionerne til dørs.

Det gælder også for den delvist aarhusianske Nacra-duo med Lin Ea Cenholt og CP Lübeck, der nu kan glæde sig over forsat økonomisk opbakning frem mod den store OL-finale i Tokyo til næste år. Lin og CP har således forlænget aftalen med Weibel Scientific, der med egne ord ’ikke giver op så tæt på målstregen’.

– Aftalen med Weibel er grundlaget for, at vi kan fortsætte vores intense træningsplan frem mod OL og få adgang til det udstyr, de træningslejre og stævner, der er helt afgørende for at vinde medaljer med hjem i sidste ende, fortæller Christian Peter Lübeck (CP), der suppleres af Lin Ea Cenholt:

– Vi har et særligt værdifællesskab med Weibel, som tydeligt kan mærkes, når vi taler med medarbejderne. Ligesom os arbejder de i en branche, hvor marginaler kan gøre hele forskellen, og hvor en uhørt grad af perfektion og opmærksomhed for detaljen er påkrævet.

Fast del af verdenstoppen

Nacra 17-duoen regnes blandt favoritterne til at hente medaljer ved OL og har da også siden 2016, hvor de dannede team, været en fast del af World Sailings top-10. Faktisk er teamet et af de få, som har formået at placere sig i top-8 ved hvert VM siden 2016.

Lin Ea Cenholt og CP Lübeck, der træner fast i Aarhus som del af forberedelserne frem mod OL, har i årets løb haft god tid til at passe træningen grundet corona. Til gengæld er det ikke blevet til meget kapsejlads, da de fleste stævner i 2020 er blevet aflyst. For halvanden måned siden skulle duoen have have forsvaret deres EM-bronze fra Weymouth ved det det udsatte EM på Attersee, men en skade til CP forpurrede den mission.

Nu er duoen tilbage i katamaranen og i træningslokalet, hvor kursen lægges mod OL i Tokyo. I weekenden går turen til Lanzarote, hvor de skal træne med ni andre Nacra-besætninger, og i takt med at verden så småt åbner igen, håber Lin og CP på en træningstur til Japan i maj for at teste forholdene inden OL. Her er radarproducenten Weibel Scientific selvfølgelig med hele vejen.