Marselisborg Sailing Team – MAST opruster med en markant sejlsportsprofil. Den tidligere landsholdssejler Nikolaj Hoffmann Buhl er tilknyttet som sportsmanager og får især lov at arbejde med sejlernes trivsel og koordineringsmæssige opgaver i forhold til fysik, stævner, træning og skolegang.

Marselisborg Sejlklubs nye satsning MAST professionaliseres yderligere med tilknytningen af den tidligere landsholdssejler Nikolaj Hoffmann Buhl, der i en funktion som sportsmanager skal forsøge at klæde klubbens talentfulde sejlere på til elitesejlads på øverste hylde.

Nikolaj Buhl skal blandt andet hjælpe med at styrke sejlernes personlige kompetencer og vil have fokus på trivsel, fysik, planlægning og prioritering i en hverdag, hvor sejlsporten skal forenes med skolegang og meget andet. Som ung sejler skal der træffes mange beslutninger, som kan være udfordrende, og her kan Nikolaj bidrage med sin store erfaring.

– Jeg ønsker at være sparringspartner for MAST-sejlerne, så vi kan finde den gode vej gennem et liv som elitesejler, studerende og ungt menneske. Jeg er meget interesseret i, hvad der driver MAST-sejlerne, og hvordan vi kan arbejde med den motivation, fortæller Nikolaj Buhl.

Vil præge klubbens stærke kultur

Ud over sejlernes udvikling vil Nikolaj Buhl være med til at præge kulturen i MAST, så den i forvejen stærke kultur, hvor alle deler erfaringer såvel private som sejlsportsmæssige, bliver endnu stærkere.

– Vi skal arbejde sammen om at blive bedre. Jeg tror på, at vi alle kan lære af hinanden, både på tværs af alder og bådtype, fortæller Nikolaj Buhl, der ser MAST som et unikt projekt, fordi sejlere fra forskellige bådtyper og aldersgrupper samles på ét og samme hold. Hans vision er sammen med sejlerne, styregruppen og Marselisborg Sejlklub at forme et projekt, der kan være en inspiration for alle i og omkring klubben.

Nikolaj Buhl var indtil for nylig landsholdssejler i 49er-truppen. Selv har han haft en utraditionel indgang til elitesejlads, da han i gymnasietiden sejlede 505-jolle med sin far. Først herefter blev han for alvor fanget af sporten og sejlede efterfølgende 470er, inden det blev 49er på fuld tid i fire år.