Marselisborg Sejlklub håber at fastholde unge sejlsportstalenter med ambitiøs elitesatsning, der på sigt skal sende sejlerne til OL. Marselisborg Sailing Team, i daglig tale MAST, består af otte unge elitesejlere på tværs af klasserne 29er, 49er og windfoil. Projektet skal sikre øget klubfællesskab og en fast base for de allerbedste fremtidige Marselisborg-sejlere.
Tirsdag den 9. marts 2021 kl. 19 præsenterer Marselisborg Sejlklub sin nye talentsatsning navngivet MAST på projektets hjemmeside www.mast.one. MAST er en sammentrækning af Marselisborg Sailing Team, og tanken bag er at skabe en ramme for talentarbejdet, så man opbygger et stærk ungdomselite-setup og fastholder de dygtigste sejlere i klubben.
– Vi har altid haft en dejlig, social klub, men der har manglet noget for vores mest ambitiøse sejlere, når de rundede 12-14 år. Det betød, at de sivede videre til andre klubber på trods af, at de havde hjertet i Marselisborg, fortæller Nils Andersen, der er bestyrelsesmedlem i Marselisborg Sejlklub og en del af initiativgruppen bag MAST.
Det er en af de primære årsager til, at klubben nu lancerer eliteprojektet, hvor otte sejlere er med fra start og kan se frem til økonomisk og organisatorisk støtte, når de i de kommende år skal jagte store sejlsportsresultater og drømme. Sejlerne er alle tilknyttet som trænere og fungerer som rollemodeller for kommende ungdomssejlere, så fællesskabet sikres og en ny, stærk kultur omkring de bedste ungdomssejlere opbygges.
Sigter mod OL i 2024, 2028 eller snarest efter
De otte sejlere er mellem 13 og 19 år og har ifølge Nils Andersen alle vist, at de har engagement og ambitioner til at nå toppen. De fleste går på Team Danmark- eller ESAA-linjen, er en del af Elite- og Talentcenter Aarhus, og et par af sejlerne er endda tilknyttet sejlerlandsholdene og har vundet nationale og internationale mesterskaber.
– I første omgang er der tale om sejlere med baggrund i Marselisborg Sejlklub. De brænder alle for sejlsporten, de træner fuldt ud både på vandet og med fysikken – også om vinteren – ved siden af deres uddannelser og bruger deres opsparinger på at rejse rundt i verden for at sejle mod de bedste. De har vist et engagement og ambitionsniveau, der berettiger dem til at være en del af projektet, fortæller Nils Andersen.
MAST erklærer selv, at deres store mål er at sende sejlere til OL i 2024, 2028 eller i fremtiden. De otte MAST-sejlere, der sejler 29er, 49er eller windfoil, er Sara Schouw Nielsen, Kasper Storvang, Gustav Schwennesen, Frederik Fomsgaard Bruun, Ellen Schouw Nielsen, Caroline Matzen Mikkelsen, Carl Schouw Nielsen og Anna Munkholm Jakobsen.
Frivillige kræfter med håb om professionel støtte
MAST-projektet er funderet i frivillige kræfter, og derfor er der ikke uendelige støttemidler til de håbefulde sejlere. Det kommer nok ikke bag på nogen, at sejlsport er en dyr hobby, og vil man noget med sin sport, skal der investeres tid og penge i udstyr, rejser og andet. Derfor håber klubben på at finde lokale ambassadører, sponsorer og bidragsydere, så sejlerne får de bedst mulige vilkår.
– Vi støtter sejlerne i det omfang, at vi kan hente midlerne hjem. Sejlsport skaber et rigtig godt fundament for unge mennesker. De bliver bevidste om natur og miljø, de bliver bedre til at fokusere, og så er det en sport, der kombinerer fysik og strategi. Hvis virksomheder kan se det samme, som jeg kan, får de her mulighed for at få nogle super ambassadører, fortæller Niels Andersen.
Kunne du tænke dig at støtte projektet, kan du finde kontaktoplysninger her. Læs mere om MAST på www.mast.one og på Facebook-siden af samme navn efter kl. 19 den 9. marts, hvor du også kan finde en virtuel præsentation. Nils Andersen lover, at der følger en officiel fysisk præsentation og fest i forbindelse med Marselis Cup 2021 til juni.
Nedenfor ses video fra MAST-træningen på Aarhusbugten. Video: MAST, Marselisborg Sejlklub