Sailing Aarhus Week

Dag(e)

:

Time(r)

:

Minut(ter)

:

Sekund(er)

Sailing Aarhus har fået ’go’ til en maritim folkefest fra alle parter, og dermed bliver Sailing Aarhus Week 2019 en realitet i forbindelse med Aarhus Festuge fra den 30. august til 8 september. Sailing Aarhus Week 2019 tyvstarter allerede fra den 28. august, og målet er at skabe en oplevelse for aarhusianerne, som kan bringe byen tættere på vandet.

Nu skulle det være sikkert og vist. Når Aarhus Festuge i år – og for 54. gang i alt – skydes i gang i slutningen af august måned, så bliver det med en ny, maritim folkefest på Aarhus Ø under vingerne.

Navnet på den maritime folkefest er Sailing Aarhus Week, som bliver en 12-dages festival i samarbejde med Aarhus Festuge i og omkring Aarhus Internationale Sejlsportscenter. Det bliver en farverig event med en bred vifte af aktiviteter for store som små med alt lige fra krabbefiskeri og drive-in-bio til børn og unge til store sejlsportsevents på amatør- og konkurrenceniveau.

”Målet med Sailing Aarhus Week er at skabe en folkefest, som formidler de gode historier om Aarhus Ø’s bynære havnearealer og Aarhusbugten, så vi mindsker afstanden mellem byen og Aarhus Ø samt lokker flere aarhusianere til vandet,” fortæller Jon Koch Hansen, der er direktør for Sailing Aarhus.

Det fulde program for festivalen er på vej
Selvom datoen for Sailing Aarhus Week 2019 er fastsat til den 28. august, arbejdes der fortsat hårdt i kulissen for at strikke det bedst mulige program sammen. Som det ser ud nu, bliver programmet todelt, således at der både foregår en masse aktiviteter på vand og på land.

På vandet ligger det meste fast. I Sejlsportsligaen skal der bl.a. findes en Danmarksmester, mens ”Sail For The Goals”, ”Women On Water”, ”Officelab dysten”, ”Aarhus Festuge Cup” og singlehand-sejlads også er på vand-programmet i løbet af den 12 dage lange festival.

På land bugner festivalpladsen ligeledes af sjove indslag for alle. Stemningen sættes af barer og boder med mad og drikke samt god musik, ligesom der vil være mulighed for at sejle kajak, prøve kræfter med stand up paddle, sejle for sjov og meget, meget mere.

Sailing Aarhus Week er kommet for at blive
Sailing Aarhus og alle øvrige aktører bag går efter at gøre Sailing Aarhus Week til en årligt tilbagevendende begivenhed. Derfor håber Sailing Aarhus på et godt afsæt til fremtiden.

“Vi går efter at gøre Sailing Aarhus Week til et årligt højdepunkt i forbindelse med Aarhus Festuge, og derfor er det vigtigt med en god start i år. Skulle der blive et overskud, vil det gå til udvikling af Sailing Aarhus Week 2020, hvor fokus igen vil være martime aktiviteter, fællesskab og samvær,” fortæller Jon Koch Hansen, der også har opbakning fra Aarhus Kommune.

“Bugten er en naturlig del af Aarhus, og aarhusianerne elsker vandet. Derfor er jeg superglad for det nye initiativ med Sailing Aarhus Week. Jeg er overbevist om, at aarhusianerne vil tage godt imod festivalen. Vi kan alle sammen godt lide at få oplevelser ved og på vandet,” lyder det fra Rabih Azad-Ahmad, der er rådmand for Kultur og Borgerservice i Aarhus Kommune.

Vi går efter at gøre Sailing Aarhus Week til et årligt højdepunkt i forbindelse med Aarhus Festuge, og derfor er det vigtigt med en god start i år. Skulle der blive et overskud, vil det gå til udvikling af Sailing Aarhus Week 2020, hvor fokus igen vil være martime aktiviteter, fællesskab og samvær

Jon Koch Hansen

Direktør, Sailing Aarhus

Bugten er en naturlig del af Aarhus, og aarhusianerne elsker vandet. Derfor er jeg superglad for det nye initiativ med Sailing Aarhus Week. Jeg er overbevist om, at aarhusianerne vil tage godt imod festivalen. Vi kan alle sammen godt lide at få oplevelser ved og på vandet

Rabih Azad-Ahmad

Rådmand, Kultur og Borgerservice