Sailing Aarhus Week fik en pæn debut, som viste, at en maritim festival på Aarhus Ø har sin berettigelse. Datoen og selve formatet kan se anderledes ud til næste år, afslører Jon Koch Hansen, direktør i Sailing Aarhus, og udpeger et velafviklet Ocean Race European Tour og de to festival-weekender med mange sejlere og gæster som årets højdepunkter.

Sailing Aarhus Week 2019 er, ligesom Aarhus Festuge, slut for denne gang. Den forgangne uge er gået med storoprydning i Aarhus Internationale Sejlsportscenter, der igen ligner sig selv.

Den opmærksomme er måske lagt mærke til, at Krull og Birks farverige fyrtårn, som ellers klædte det rå sejlsportscenter så flot, også er forsvundet. Den pryder nu Kaløvig Bådelaug, inden den forhåbentligt vender tilbage til Aarhus Ø.

Gode råd og store roser for rammerne

”Det har været et par lærerige uger for os. Vi har fået rigtig meget positiv respons for både rammerne og for mange af vores initiativer. Vi har naturligvis også fået nogle gode råd med på vejen, som vi vil tage med i den samlede evaluering, så eventen kan blive endnu bedre næste år”, fortæller Sailing Aarhus-direktør Jon Koch Hansen.

Gæsterne tog generelt flot imod festivalen og var overraskede over den specielle stemning, som sejlsportscentret skaber. Jon Koch Hansen er da også helt med på, at de faciliteter og den placering, som festivalen har, kan noget særligt. Det skal selvfølgelig udnyttes, mener han.

Også Sejlsportsligaen har været begejstret for årets Sailing Week. “Fra Sejlsportsligaens side er vi glade for at være en del af et set-up som tør tænke sejlsporten på en anden og mere folkelig måde! Vi tror på at Sailing Aarhus’ spektakulære beliggenhed er og bliver fremtidens sejlsportsmekka. Vi er naturligvis glade for at være en del at dette set-up, og håber også at arrangørerne ser idé i at landets bedste klubhold findes under Sailing Aarhus Week næste år”, siger Nynne Ammundsen der er brandmanager ved Sejlsportsligaen.

”Hvad der kommer til at ske næste år, ved vi ikke endnu. Vi må erkende, at det er svært at få taletid i Aarhus Festuge, og når vi konkurrerer på folks tid, er det meget svært at skabe den opmærksomhed, som vores lille projekt har brug for, når der allerede sker så meget i byen”, indrømmer Jon Koch Hansen og tilføjer:

”Vi ser dog dette projekt som en vigtig investering i at skabe en event, som vi kan forme og forbedre i fællesskab med sejlsporten og alle øvrige aktører mange år ud i fremtiden”.

Projektgruppe skal gøre festivalen endnu bedre

En anden af årets udfordringer var vejret, som ofte er lunefuldt, når sommer bliver efterår. Det startede ellers godt med høj sol og blå himmel i første weekend, inden regnen tog over, og festen rykkede ind i sejlsportscentret, som var flot dekoreret til lejligheden.

”Selvom vi føler, at vi var forberedte på vejret, så giver det altid nogle udfordringer, når det ikke arter sig. Det påvirkede de aktiviteter, vi havde planlagt, og det går selvfølgelig ud over det naturlige salg”, fortæller Jon Koch Hansen.

”Vi er allerede i fuld gang med evalueringen, som en nyoprettet projektgruppe vil kigge på. Den vil arbejde videre med de erfaringer, vi har gjort os i år, så vi fortsat kan skabe sjove aktiviteter på Aarhus Ø. Og så vil vi jo også gerne øve os i at leve en fed folkefest, så vi er klar til at tage godt imod The Ocean Race, når det besøger os i 2022”, afslutter Jon Koch Hansen, der håber og tror på, at Sailing Aarhus Week blev endnu bedre næste år.

Der var masser af aktivitet omkring Aarhus Internationale Sejlsportscenter under Sailing Aarhus Week, da solen kiggede frem. Foto: Frederik Sivertsen, Sejlsportsligaen

Flot så Krull og Birks fyrtårn ud med lys i, når mørket faldt på. Nu står tårnet i Kaløvig, inden det forhåbentligt vender tilbage til Aarhus Ø. Foto: Sailing Aarhus