Når ROCKWOOL Denmark Sail Grand Prix finder sted i Aarhus den 20.-21. august, sørger SailGP’s ’Adopt-a-Club’-program for at bygge bro mellem sportens store stjerner og bredden i de østjyske sejlklubber. Otte klubber bliver således parret med SailGP’s otte teams for at udvikle sporten og udveksle erfaringer.

SailGP sætter en ære i at udvikle sejlsporten i de byer, de besøger. Det gælder også for Aarhus og omegn, når sejlsportens megastjerner og resten af det gigantiske SailGP-maskineri gæster Aarhusbugten i ROCKWOOL Denmark Sail Grand Prix, som det danske event retteligt hedder.

Med Adopt-a-Club-program inkluderer SailGP de lokale sejlklubber på ungdoms- og breddeniveau i festlighederne ved at matche klubberne med de otte hold i SailGP i forsøget på at skabe sammenhold og udveksle erfaringer på tværs af elite- og amatørsport.

– Vi er super spændte på at få SailGP til Danmark for første gang, og jeg er sikker på, at de lokale sports- og sejlklubber vil dukke op og støtte os, alt hvad de kan i Aarhus. SailGP’s Adopt-a-Club er et fantastisk initiativ, der forbinder os til lokale, passionerede sejlere, unge som gamle, alle de steder, vi kommer frem. Jeg håber også, det vil blive taget godt imod af de danske klubber. For os danskere er naturen og havet altid tæt på, så jeg håber også, at de udvalgte klubber vil gøre os stolte og give SailGP-holdene et grandprix, som de vil huske længe, fortæller Nicolai Sehested, der er skipper på det danske SailGP-hold.

Aarhus’ stolte sejlsportstraditioner skal føres videre

Aarhus er i forvejen kendt for at udvikle store talenter, f.eks. var Aarhus Sejlklub flot repræsenteret på sejlerlandsholdet, der netop er hjemvendt fra OL, ligesom alle danske OL-besætninger har tilknytning til Aarhus, hvor de træner. Adopt-a-Club kan være med til at understøtte den udvikling.

Hver af de otte klubber udvælger to lokale ungdomssejlere på baggrund af indsats og resultater til at deltage i en træningsweekend i RS Feva samt opleve SailGP-sejladserne helt tæt på. Dertil kommer parringen af hold og klubber.

Marselisborg Sejlklub matches med Australia SailGP Team, Aarhus Sejlklub med Danmark, Århus Windsurfing Klub med Frankrig, Kaløvig Bådelaug med Storbritannien, Sejlklubben Bugten med New Zealand, Egå Sejlklub med Japan, Horsens med Spanien og Hou Sejlklub med USA.

– SailGP er et globalt mesterskab, hvor hvert event fokuserer på to dages sejlads i verdensklasse. De relationer, vi skaber via vores Adopt-a-Club-program, er en fantastisk måde til yderligere at inspirere unge sejlere og støtte de lokale klubber. At give dem indblik i et setup som SailGP og møde nogle af verdens bedste atleter er en oplevelse for livet og noget, der forhåbentlig motiverer dem til at være involveret i sejlsport i mange år fremover, fortæller SailGP Youth Program Manager Tom Herbert-Evans.

SailGP i Aarhus sejles den 20. til 21. august 2021. Billetter til ROCKWOOL Denmark Sail Grand Prix kan købes her. Det er også muligt at følge slagets gang live på TV2’s kanaler og på SailGP’s YouTube-kanal.