Det danske Team Rockwool Racing, der er med i SailGP sæson 2, vil udvide holdet frem mod kommende udfordringer. Derfor var seks kvindelige sejlere i den forgangne weekend inviteret med på træningslejr. Det drejer sig bl.a. om windsurfer Lærke Buhl-Hansen fra Aarhus og unge Ellen Schouw Nielsen fra Marselisborg.

Seks stærke kvindesejlere blev i denne weekend belønnet med et skulderklap af de helt store og en plads på danske Team Rockwool Racings træningslejr, mens holdet gør sig klar til at deltage i første SailGP-grandprix, der går løs i slutningen af april på Bermuda.

Mest prominente navn af de seks kvindesejlere er vel nok forrige års Rolex Sailor of the Year-vinder og OL-medaljevinder Anne-Marie Rindom, der suppleres af en tidligere og en kommende OL-sejler, nemlig Katja Salskov-Iversen og RS:X-surfer Lærke Buhl-Hansen. Sidstnævnte fra Aarhus.

Resten af kvindesejlerne, der er i spil til at blive en del af det danske SailGP-hold, er Iben Nielsby Christensen, Trine Abrahamson og Marselisborg Sejlklubs Ellen Schouw Nielsen på blot 20 år.

Talentfulde kvindesejlere i Danmark

Selve udvælgelsesprocessen er en del af SailGP’s ’Race For The Future’-initiativ, som sigter mod at skabe bedre muligheder for kvindelige topsejlere i SailGP-sammenhæng. Styrmand for Team Rockwool Racing, Nicolai Sehested, bakker fuldt op om initiativet og fortæller i en pressemeddelelse fra Rockwool:

– Vi er heldige at have nogle meget talentfulde kvindelige sejlere i Danmark, og vi er meget tilfredse med niveauet hos dem, der deltager i træningslejren med det danske SailGP-hold.

– Den gruppe, vi har inviteret, har et meget varieret sæt færdigheder og en række forskellige erfaringer. Hver kandidat bringer unikke værdier til holdet. Vi har olympiske medaljevindere, erfarne matchracere og nogle spændende kommende stjerner i dansk sejlads, lød det fra Nicolai Sehested.

Træningsforløb med fransk SailGP-hold

Nu venter så udvælgelsen, hvor SailGP-holdet skal finde mindst én kvindesejler, som også skal træne med fremadrettet og være en del af holdet i den kommende sæson, der samtidig er første ’rigtige’ i sæson det prestigefyldte SailGP-selskab.

Ellen Schouw Nielsen, der er yngste sejler af de seks, kender allerede Team Rockwool fra sin deltagelse i sidste års #ROCKTheBoat Academy. Hun kalder sin deltagelse en ’fantastisk erfaring’ og en ’en stor oplevelse’ at teste sig selv med SailGP-holdet og de andre atleter.

Weekendens to træningsdage bød blandt andet på racing i Waszp-både, øvelser på land og i data, strategi og taktiske sessioner. Alt sammen som led i et træningsforløb, hvor det danske hold træner sammen med det franske i Bretagne, Frankrig.