Mens Lin Ea Cenholt og Christian Peter Lübeck sluttede flot af og sikrede dansk 4. plads i Nacra 17, formåede Jonas Warrer og Jakob Precht ikke at levere den perfekte finale, der ville give dem medaljer. En 5. plads blev facit for 49er-duoen fra Aarhus. Endelig sejlede Ida Marie Baad og Marie Thusgaard sig op på en samlet 8. plads i 49erFX efter en god finale.

Det var op til Jonas Warrer og Jakob Precht i 49er tirsdag morgen dansk tid, hvis Danmark skulle have endnu en sejlsportsmedalje med hjem fra OL i Japan. Desværre flaskede det sig ikke i finalen, hvor det blev til en 8. og dermed samlet 5. plads for den danske båd. I stedet gik guldet til Fletcher og Bithell fra Storbritannien, sølvet til Burling og Tuke fra New Zealand og bronzen til tyske Heil og Ploessel.

I Nacra 17 havde Lin Ea Cenholt og Christian Peter Lübeck udspillet deres medaljerolle, da de begyndte Medal Race på en 6. plads. Men med en flot finalesejlads sluttede de som nr. 2 og satte sig dermed på en samlet 4. plads i konkurrencen. Kun en dårlig dag fra at tage del i de helt sjove pladser. I stedet tog Tita og Banti fra Italien guld, Gimson og Burnet sølv samt tyske Kohlhoff og Stuhlemmer bronze – syv nettopoint foran danskerne.

Også Ida Marie Baad og Marie Thusgaard havde sekundære placeringer på spil, efter at de lige akkurat havde sikret sig plads i Medal Race i kraft af en diskvalifikation til en anden båd i sidste indledende sejlads. I finalen leverede aarhusianerne en flot 4. plads og satte dermed punktum for OL med en samlet 8. plads et stykke fra brasilianske Grael og Kunze, der sejlede sig til guld foran tyske Lutz og Beucke og hollandske Bekkering og Duetz.

Danske sejlere i verdensklasse

Selvom stemningen blandt sejlerne, der efter finalerne gav interview til dansk tv, gennemgående var lidt mat, har de danske besætninger god grund til at være stolte over det, de har præsteret. Samtlige sejlere leverede således top 8-placeringer, hvilket viser, at de hører til i den absolutte verdenselite.

Ud over Warrer og Prechts 5. plads, Baad og Thusgaards 8. plads og Lin og CP’s 4. plads tog Anne-Marie Rindom som bekendt guld i søndagens dramatiske Laser Radial-finale, ligesom Lærke Buhl-Hansen blev samlet nr. 7 i kvindernes RS:X-konkurrence. Og med flere marginaler på dansk side, var det formentlig også blevet til mindst én medalje til.

Få det fulde overblik over de danske resultater her.

Foto: Peter Brøgger – Sejlsportsfoto