Anne-Marie Rindom trodsede en svær start ved VM i japanske Sakaiminato og sejlede sig til VM-guld for anden gang i karrieren. Anna Munch fra Kaløvig sluttede som nummer 33.

Anne-Marie Rindom kan igen kalde sig verdensmester i Laser Radial. Det stod klart, efter at hun satte sine konkurrenter til vægs i de sidste, afgørende sejladser i Japan.

Anne-Marie kom ellers slingrekurs, da hun i de indledende sejladser først blev noteret for en tyvstart og siden måtte trække sig med en brækket rorpindsforlænger. Da var der ikke meget, der tydede på, at det var den danske EM-guldvinder fra maj måned, som skulle stå øverst på medaljeskamlen i Sakaiminato.

Men da det virkelig gjaldt, leverede Anne-Marie en stribe solide sejladser, hvilket betød, at hun stille og roligt sneg sig tilbage i guldkampen. Samtidig viste flere af konkurrenterne svaghedstegn, og inden allersidste sejlads var sejret allerede i hus.

Det er anden gang, at Anne-Marie Rindom vinder VM-guld. Sidste gang var i 2015, mens det altså også blev til EM-guld tidligere i år.

Hæderlig placering til Anna Munch

Også Anna Munch fra Kaløvig var i aktion i Sakaiminato, og selvom stortalentet flere gange var på tærsklen til top-20, sluttede hun som nummer 33 i det 111 kvinder store VM-felt.

Sommerferien er dog udskudt lidt endnu for Danmarks to bedste Laser Radial-sejlere, for senere i august venter et olympisk test-event i japanske Enoshima, hvor der skal indsamles værdifuld erfaring til OL i Tokyo næste år.