Den aarhusianske windsurfer Lærke Buhl-Hansen surfede sig til en fornem 10. plads ved RS:X-EM, der i denne uge blev gennemført i portugisiske Vilamoura. Stabilitet var kendetegnende for den kommende OL-windsurfer, som hægtede sig på topstriden fra start og derfor var en del af lørdagens Medal Race.

31 kvindelige windsurfere dystede i denne uge om EM-titlen i RS:X i Vilamoura på den portugisiske sydkyst. En af dem var aarhusianske Lærke Buhl-Hansen, der skulle vise sig at give konkurrenterne i toppen fin modstand gennem mesterskabet.

Allerede fra første sejlads bed Lærke sig fast i top-10, og med en række konsistente præstationer strammede hun grebet om 10. pladsen, der gav adgang til Medal Race lørdag. På dag 2 blev præstationerne krydret med en 7. plads, inden hun i sidste sejlads blev takseret til en tung 20. plads i første omgang. Det medførte protest og medhold, og derfor kunne 20 point i stedet veksles til 8,5.

Drilske vejrforhold udsatte tredjedagens sejladser, mens der ingen sejladser blev gennemført på dag 4, selvom feltet godt nok blev sendt afsted i første sejlads. Her fik Lærke ellers en fin start og lå nr. 2 ved første topmærke, før det hele blev afblæst. Det betød dog, at 10. pladsen var en realitet, og at Lærke kun kunne forbedre sin placering i Medal Race.

Desværre lykkedes det ikke for Lærke-Buhl Hansen at avancere yderligere trods en 8. plads i finalen, da hollandske Lilian de Geus foran blev nr. 3 og dermed samlet 9’er.

Fransk EM-guld i suveræn stil

Mens Lærke Buhl-Hansen altså lukkede EM på en flot, flot samlet 10. plads, var der fransk dominans helt i toppen. Her vandt den olympiske mester fra OL i Rio, Charline Picon, fire ud af ni indledende sejladser, før hun sejrede i Medal Race. Dermed sluttede Picon øverst på podiet hele 14 net-point foran Katy Spychakov fra Israel og yderligere fem til polske Zofia Klepacka på tredjepladsen.

Israelerne satte også deres præg på mændenes RS:X-konkurrence, hvor Yoav Cohen vandt EM-guld foran landsmanden Shahar Zubari, mens den dobbelte verdensmester Kiran Badloe fra Holland måtte tage til takke med bronzen efter en sløv start.

Med det veloverstående EM i Portugal blev der bundet sløjfe om windsurf-året 2020. Inden længe tages der hul på sæsonen 2021, hvor det for Lærke Buhl-Hansens vedkommende bl.a. gælder OL i Tokyo til sommer. Se alle EM-resultaterne her.