Danmarks bedste kvindelige windsurfer viste på ny, at hun hører til blandt de bedste i verden med en 9. plads ved VM i spanske Cadiz. Det var anden top-10 placering ved et større internationalt mesterskab på små to måneder, efter at hun blev nr. 8 ved EM i Portugal. Nu venter de sidste forberedelser inden OL i Tokyo til sommer. 

Lærke Buhl-Hansen fra Aarhus Sejlklub blandende sig igen med de allerbedste windsurfere i verden ved et stort internationalt stævne, da hun i den forgange uge surferede sig ind på en flot 9. plads ved RS:X VM i Sydspanien.

Den aarhusianske windsurfer lagde stærkt fra land og holdt favoritfeltet i kort snor i de første dage, hvor hun lå 6’er i den samlede stilling efter seks sejladser, der kastede placeringer som nr. 7-9-2 og 6-11-7 af sig. Med 13-10-15 på næstsidste dag faldt hun et par pladser før Medal Race. Her blev det til en 8. plads, hvilket resulterede i en samlet 9. plads.

I alt blev det til 81 nettopoint til Lærke Buhl-Hansen, blot ét point fra 8. pladsen og 45 flere end medaljepladserne. Få det samlede overblik over resultaterne for både kvinder og mænd her.

Hollandsk RS:X-dobbelttriumf

Mens Lærke Buhl-Hansen som feltets eneste dansker sluttede som 9’er, var der dobbelt op på guld til de hollandske surfere. Den flerdobbelte verdensmester Lilian de Geus tog sig således af topplaceringen i konkurrencen efterfulgt af israelske Katy Spychakov og den franske EM-guldvinder Charline Picon.

Hos mændene var det ikke overraskende hollandske Kiran Badloe, der løb med guldet. Det var hele fjerde gang i streg, at han sikrede VM-guld. Det blev vundet foran italienske Mattia Camboni og græske Vyron Kokkalanis, der blev henholdsvis 2’er og 3’er.

For Lærke Buhl-Hansen er der ikke tid til at hvile på laurbærrene. I weekenden deltager hun i Aarhus Foiling Days 2021, der er et mindre træningsstævne på Aarhusbugten. Herefter vil hun gøre klar til OL, som afvikles i Tokyo om blot få måneder.

Foto: Yepa Photography