Kjøbenhavns Amatør-Sejlklub (K.A.S.) sejlede fra de aarhusianske hjemmebaneklubber og sluttede øverst på podiet, da Sejlsportsligaen i weekenden tog hul på en ny sæson i 1. division i Aarhus. Ugen inden sejrede Youngsters ONE i 2. division på Aarhusbugten.

Godt nok manglede der vind, men til gengæld var der masser af høj sol og godt humør på kajkanten, da Sejlsportsligaen i denne og den forgangne weekend afviklede de første stævner i en udskudt 1. og 2. division på Aarhusbugten og i Aarhus Internationale Sejlsportscenter.

I weekenden gjaldt det så 1. division, hvor der på tværs af lørdag og søndag blev gennemført fire flights på grund af ustabil vind, hvilket gjorde det svært for baneteamet og resulterede i flere udskydelser.

I sidste ende blev det Kjøbenhavns Amatør-Sejlklub, der løb med sejren foran Sønderborg Yacht Club (Chia Pirates) på en tæt 2. plads og Svendborg Sunds Sejlklub (Team SEF Energy) på tredjepladsen.

Aarhus Sejlklub sluttede på 6. pladsen, mens Kaløvig Cobras blev nr. 8 blandt de i alt 18 både i 1. division.

Youngsters ONE-sejr i 2. division

Også i sidste weekend, da Sejlsportsligaens første 2. divisions-stævne skulle afvikles, var der udfordringer med vejr og vind. Kun lørdag lykkedes det at gennemføre sejladser, og her var Youngsters ONE allerede i klar førerposition. Derfor kunne det unge sejlerhold altså lade sig kåre som vindere efter kun tre fuldendte flights.

– Stemningen har været høj trods udfordringer på vandet – og lidt til lands med corona-restriktioner. Aarhus Internationale Sejlsportscenter og Sailing Aarhus har været værter ved de sidste to weekender, og det har været fuldstændig fantastisk at kunne boltre sig her – et klubhus uden lige, lød det fra Sejlsportsligaen efter seneste stævne via deres Facebook-side.

Sæsonstarten i Sejlsportsligaen blev som bekendt udskudt på grund af coronasitutionen som mange andre idrætsbegivenheder. Nu er den endelig skudt i gang. Næste stævne finder sted i Skovshoved, hvor 2. division sejler den 29.-30. august og 1. division den 5.-6. september.

Se alle resultater samt stævneprogram på Sejlsportsligaen.dk.

Youngsters vandt i 2. division, Sejlsportsligaen i Aarhus

Foto: Frederik Sivertsen – Sejlsportsligaen