KDY trak sig sejrrigt ud af sæsonens sidste duel med de evige konkurrenter fra Roskilde og blev hædret som ’Champ of the year’ efter en intens afgørelse i formatet FINAL 4. Her dystede de fire bedste ligahold om titlen og de eftertragtede billetter til Sailing Champions League. Roskilde vandt stævnet i Aarhus, men blev samlet 2’er i 1. division efterfulgt af Neptun-Vejle og KAS Racing på tredje og fjerdepladsen. 

For første gang blev Sejlsportsligaens ’Champ of the year’ kåret efter en drabelig FINAL 4-sejlads, hvor KDY, Roskilde, Neptun Vejle og KAS Racing skulle i direkte kamp om den samlede sejr i 1. division. Det skabte en spænding til det allersidste med KDY som sejrsherrer.

KDY gik ind til FINAL 4-formatet, som vi blandt andet kender fra håndbold, med et enkelt points forspring i kraft af den bedste placering overall. Efter sejr i første sejlads, så det for alvor godt ud for KDY’erne trods angreb fra især sæsonens evige konkurrenter fra Roskilde.

– Sejlsportsligaen har igen vist sig fra sin fantastiske side. Niveauet blandt alle hold er blevet væsentligt højere i denne sæson, og der skal trænes fast for at holde sig i form. Vi er super glade for at vinde FINAL 4 og den samlede Sejlsportsliga i 2022. Vi har virkelig skulle kæmpe alt, hvad vi kunne, og vi er så glade for denne tætte kamp, vi har fået til alle stævnerne, lød det fra KDY-lejren.

– Afslutningen i Aarhus var nervepirrende tæt, og Jeppe Borch med hans team (Roskilde, red.) sejlede tæt matchrace på os i de to første sejladser, hvilket medførte max pres på os. Vi vidste godt, at vi i sidste sejlads skulle give alt, hvad vi kunne og gik efter at starte i læ af de andre. Det lykkedes med en læstart. KAS og Roskilde tyvstartede, og vi kom derfor endnu bedre afsted, og vi skabte god afstand og kunne holde føringen til mål i duellen med Vejle. Vi glæder os allerede til 2023.

Fede sejlforhold og otte flights på én dag

Aarhusbugten mødte Sejlsportsligaen med høj sol, masser af vind og relativt høje bølger, der udfordrende selv de mest rutinerede sejlere og gav tætte dueller i hvert eneste race. Alt sammen til stor underholdning for de fremmødte tilskuere, der kunne se banen placeret på tætteste hold.

Lørdag lykkedes det at afvikle hele otte flights i relativt hård vind, hvilket betød, at sejlerne stort set måtte gå direkte fra borde til festmiddagen lørdag aften. Sejlsportsligaens 1. division blev – ligesom for 2. division i sidste weekend – gennemført i forbindelse med den maritime festival Sailing Aarhus Week 2022, hvor Sailing Aarhus Week Regatta samt European 18ft. Skiff Grand Prix Championship foregik sideløbende og skabte masser af liv på vand og land.

Roskilde vandt sæsonens sidste stævne i Aarhus, men måtte altså se sig slået af KDY i kampen om den samlede sejr og Sailing Champions League-billetter. Næste stop for Sejlsportsligaen er WOW DS Danmarksmesterskab i Sundby om to uger, hvor der skal kæmpes om en billet til WOMEN Sailing Champions League.

Se flere billeder fra stævnet her, ligesom du kan se resultatlisten for 1. divisionssæsonen her.

Foto: Frederik Sivertsen, Sejlsportsligaen