KDY blæste al modstand af banen på finaledagen og genvandt det danske mesterskab i Sejlsportsligaen ved sæsonens andet og sidste stævne i Skovshoved. KDY snuppede også stævnesejren foran Roskilde og Hellerup, mens Kaløvig blev samlet 7’er og Aarhus samlet 10’er i den afkortede 2020-sæson.

De sjællandske klubber dominerede Sejlsportsligaens andet og sidste stævne i Skovshoved Sejlklub i weekenden. KDY vandt stævnet efter en magtdemonstration med hele syv prikker i streg i de sidste syv sejladser. Roskilde sluttede lige efter på 2. pladsen med Hellerup på den sidste podieplads.

Med sejren i Skovshoved sikrede KDY sig et nyt danmarksmesterskab i Sejlsportsligaen, efter at de ligeledes snuppede den samlede sejr i Aarhus under Sailing Aarhus Week sidste år. Sæsonen sluttede med sølvmedaljer til Roskilde og bronze til Frederikshavn.

Andet stævne i 1. division bød på et fantastisk sejlsportsvejr med vind nok til at gennemføre intet mindre end ni flights om lørdagen. Det er første gang i Sejlsportsligaens historie, at der blev gennemført hele 27 sejladser på én dag.

Lunkne placeringer til de aarhusianske klubber

Mens de sjællandske klubber nød godt af de gode vejrmæssige forhold, kneb det mere for de aarhusianske klubber, der alle sluttede uden for det sjove selskab. En 6. plads i Skovshoved og en 8. plads i Aarhus i august rakte til en samlet 7. plads i tabellen for sidste års CL-bronzevindere fra Kaløvig Bådelaug.

Endelig gav en 6. plads i Aarhus og 14. plads i Skovshoved Aarhus Sejlklub en samlet placering som nr. 10 i 1. division. 2. division blev vundet af Youngsters ONE efter to sejre ud af to stævner i en speciel sæson, som blev forkortet på grund af coronasituationen.

Sejlsportsligaen barsler med ændringer af strukturen til næste år, og derfor kendes antallet af op- og nedrykkere ikke endnu. Der vil fortsat være en 1. og en 2. division i ligaen, men en ny model kan være på vej i 2. division, hvor Sejlsportsligaen gerne vil gøre plads til flere hold, unge sejlere og kvinder, som har præsteret flot i de seneste sæsoner.

Top 5 – sæson 2020 i Sejlsportsligaen
  1. KDY Sharks
  2. Team Roskilde
  3. Frederikshavn Seahawks
  4. KASSERNE (Kjøbenhavns Amatør-Sejlklub)
  5. Sønderborg Chia Pirates

Se det samlede resultat fra Sejlsportsligaen 2020 her.

Foto: Frederik Sivertsen, Sejlsportsligaen