Klub regattaer

Her kan du danne dig et overblik over de lokale klubsejladser/aftenkapsejladser, som de sejlklubberne i Sailing Aarhus arrangerer. Listen er ikke komplet, der der af og til spontant afholdes og afvikles kapsejladser. Den skulle dog gerne give et nogenlunde overblik over de regelmæssige aften/klubkapsejladser, der afvikles i Aarhus.

2010 SAP 505 World Championship – Kaløvig

Fælles for alle aftenkapsejladserne er at de ofte har deltagelse af flere hundrede sejlere, der dyster i vidt forskellige bådklasser, fra klassiske træbåde som Folkebåden, 5½ meter, og Drager til klassebåde som Melges 24, J-80, H-Båd, Yngling, X-79 og Spækhugger over til større cruisingbåde eller rendyrkede, avancerede kapsejladsbåde og flerskrogsbåde. Der sejles enten efter bådens klasseregler eller efter handicap-regler, som oftest DH.

Deltagerne er også vidt forskellige, både mænd og kvinder, ung og gammel, fra absolut nybegyndere fra klubberne sejlerskoler til OL-medaljetagere, verdensmestre og lignende. Fælles for alle er dog, at man sejler (også) for at have det sjovt og ikke mindst, for at mødes i klubhuset efter sejladserne til en hyggelig øl, en bid mad og en omgang “håndsejling” hvor man på anden lystfiskervis illustrer sine egne præstationer.

Hvis du har kommentarer eller tilføjelser til listen, er du velkommen til at kontakte os med relevante oplysninger.

 

Kaløvig Bådelaug
Her sejles der primært klubsejladser onsdag aften – læs mere om klubbens aftensejladser ved at klikke på klubnavnet, hvor du også kan finde en gastebørs, resultatliste og meget mere.

 

Egå Sejlklub
Her sejles der primært om tirsdagen på to baner; på “Båkebanen” og sammen med Århus Sejklub sejles “Pointsejladserne” (som har sin egen hjemmeside). Der sejles dog også “Singlehand” og “Easy Race”. Læs mere om Egå Sejklubs aftenkapsejladser ved at klikke på klubnavnet samt gå ind under menupunktet “Kapsejladser”


Århus Sejlklub

Her sejles der primært om tirsdagen – sammen med Egå Sejklub – “Pointsejladserne” som har sin egen hjemmeside. Her kan du finde en gastebørs, sejladsbestemmelser, resultater og meget mere. Klik på klubnavnet og læs mere om Århus Sejlklubs øvrige aktiviteter.


Sejlklubben Bugten.

Her sejles der primært om torsdagen på det der i folkemunde klades “Grossererbanen”. Sejladserne gennemføres sammen med Århus Sejlklub og du kan læse mere om denne aftenmatch og de øvrige kapsejladser, klubben afvikler, ved at klikke på klubnavnet.


Marselisborg Sejlklub

Herfra sejles der primært om onsdagen på “onsdagsbanen”. Du kan klikke på klubnavnet og læse mere om denne aftenmatch, finde gastebørs og meget mere om de øvrige kapsejladser, som arrangeres af Marselisborg Sejlklub.

Større, tilbagevendende events:
Aarhus 2 Star arrangeres hvert år af Aarhus Sejlkub
Aarhus Big Boat Race arrangeres hvert år af Egå Sejlklub og indgår i Danish Big Boat Series
Tre Broer arrangeres hvert år af Kaløvig Baadelaug
Hovedkapsejladsen arrangeres hvert år af Egå Sejlklub
Kaløsejladsen arrangeres hvert år af Sejlklubben Bugten.
Aarhus Sailing Weeek/Aarhus Festugestævne for joller og kølbåde arrangeres hvert år af Sailing Aarhus i samarbejde med klubberne