Kaløvig Cobras lagde med en sejr i weekendens sæsonpremiere i Lynæs rigtig godt fra land i Sejlsportsligaens 1. division. Samtlige podiepladser blev i øvrigt snuppet af jyske hold i det nordsjællandske.

Ligasæsonen blev i weekenden skudt i gang i Lynæs Sejl- og Kajakklub på Halsnæs’ spids, og her viste Champions League-aktuelle Kaløvig Cobras sig stærkest. Det unge mandskab startede ud med hele fem prikker i de første fem sejladser, hvilket i høj grad var med til at grundlægge den samlede sejr.

Det endte dog med at blive en tæt afslutning, da forfølgerne fra Frederikshavn Seahawks stævnet igennem nægtede at give slip på den aarhusianske båd. To prikker i de sidste to sejladser sikrede alligevel Cobras sejren med to point foran netop Seahawks.

”Vi har været rigtig spændte på sæsonstarten i år. Det var enormt fedt at starte ud med en hel stribe af førstepladser, og vi følte virkelig, at træningen og Champions League havde båret frugt,” fortæller en glad Lars Vilhelmsen, der er skipper hos Kaløvig Cobras.

Rent jysk podie i Lynæs

Foruden Kaløvig Cobras og Frederikshavn Seahawks sluttede Sønderborg Chia Pirates på en flot tredjeplads yderligere tre point efter frederikshavnerne på andenpladsen. Det var i øvrigt piraternes bedste ligaplacering i 1. division. Aarhus Sejlklub blev nummer 7.

Flere af de 18 hold i landets bedste sejlsportsrække beretter desuden om støt stigende niveau blandt sejlerne i ligaen samtidig med, at gennemsnitsalderen falder. Eksempelvis har Chia Pirates en gennemsnitsalder på cirka 20 år, mens Kaløvig Cobras’ er cirka 22 år. Cobras’ hold består udover skipper Lars Vilhelmsen af Sophus Jarvig, Jesper Vogelius og Nikolaj Tidemann.

I den kommende weekend skydes ligaens 2. division i gang, inden 1. division går på vandet igen den 22.-23. juni i Skovshoved. Dernæst går turen til Skive, inden det hele afgøres den 6. til 8. september i Aarhus. Resultaterne fra weekendens stævne kan ses her.

Foto: Frederik Sivertsen