Andrea og Johanne Schmidt tog 49erFXsejren i Portugal Grand Prix, hvor flere andre danske besætninger også sluttede i top. I Nacra 17 blev Natacha Saouma-Pedersen og Mathias Borreskov 2’er, mens Frederik Rask og Jakob Precht samt Anna Munch blev nr. 4 i henholdsvis 49er og ILCA 6. Se alle resultater her.

Flere af de danske besætninger ser ud til at være klar til den nye sæson, hvor der som bekendt venter et EM for 49er, 49erFX og Nacra 17 blandt andet. I hvert fald leverede de danske sejlere i træningsstævnet Portugal Grand Prix flere podie- og topplaceringer.

Bedst gik det for Kaløvig Bådelaugs talentfulde søstre Andrea og Johanne Schmidt, som gik hele vejen og vandt blandt 49erFX’erne. Søstrene sejrede undervejs i seks ud af 12 sejladser i 49erFX, hvor syv ud af i alt 18 danske besætninger var repræsenteret ved stævnet. Fire af dem sluttede i top-7.

Det blev til endnu en dansk podieplacering i Nacra 17, hvor Natacha Saouma-Pedersen og Mathias Borreskov fra KDY blev 2’er. Også i 49er var danskerne flot med fremme. Frederik Rask og Jakob Precht, der ellers har for vane at snuppe podieplaceringer, sluttede som nr. 4 ud af 30 besætninger.

Lovende takter i ILCA-jollerne

Der var ingen OL-vinder i form af Anne-Marie Rindom at finde i ILCA 6-feltet. I stedet gav det Anna Munch plads til at blomstre. Den unge kaløviger sluttede således på en fornem 4. plads ud af 72 både, der også talte Michala Norsell på en 18. plads.

Unge Johan Schubert fra Horsens Sejlklub havde ligeledes godt gled i jollen og noterede sig for en mere end godkendt 14. plads ud af 76 sejlere i ILCA 7, faktisk var Johan bedst af alle U21-sejlere. Nikolaj Borch og Andreas Krabbe-Christensen blev henholdsvis nr. 41 og 51.

Se alle resultater fra Portugal Grand Prix her.

Foto: Vilamoura Sailing