I en uhyggelig tæt afslutning snuppede Kaløvig Cobras sejren med blot et enkelt point ned til Bandholm Eagles i Sejlsportsligaens 2. stævne i 2021. Aalborg Sejlklub, Sejlklubben Limfjorden og Hals Bådelaug var værter for stævnet i Vestre Fjordpark. De lokale favoritter fra Frederikshavn blev som nr. 3.

Høj sol, pæn vind og en central placering i Aalborg med mange tilskuere og liv i sejladsområdet skabte en fantastisk ramme om årets 2. stævne i Sejlsportsligaens 1. division.

De nordjyske forhåndsfavoritter fra Frederikshavn Seahawks virkede mest hjemmevant fra stævnets start, men i sidste ende blev det Kaløvig Cobras, der snuppede den samlede sejr i ’Nordens Paris’ kun et enkelt point foran Bandholm Eagles og to point foran Frederikshavn.

Undervejs lavede både Kaløvig og Frederikshavn hver fem prikker i 12 sejladser, mens Bandholm med flere solide 2. og 3. pladser klemte sig ind på den samlede 2. plads. Faktisk var der kun fire point mellem Kaløvig og stævnets 5. plads, som gik til K.A.S. med 35.

Strømfyldt fjord og ny lokation

Stævnet blev sejlet i området Vestre Fjordpark, efter at Aalborg Kommune og de lokale sejlklubber måtte opgive det ellers planlagte sejlområde ved Jomfru Ane Gade, der som bekendt blev lukket ned grundet risiko for smittespredning. Ambitionen er, at stævnet på sigt rykkes ind til midtbyen, når Sejlsportsligaen bliver en del af Idrætsmødet og DM-ugen.

Vestre Fjordpark var dog et værdigt alternativ, selvom området ifølge sejlerne bød på kraftig strøm med evigt springende fralandsvind, som gav visse udfordringer i en ellers flot ramme.

Med sejren i Aalborg avancerer Kaløvig Cobras til et samlet 4. plads i Sejlsportsligaen efter årets to første stævner. Bandholm er foreløbig 1’er, Roskilde 2’er og Hellerup nr. 3. Aarhus Sejlklub er med to 10. pladser samlet 10’er. Se resultaterne fra weekenden her.

Foto: Frederik Sivertsen, Sejlsportsligaen