Formand for Dansk Sejlunion Line Markert uddelte under klubkonferencen i Vingsted i weekenden ’Ærestegnet’ til Kaløvig Bådelaugs ukuelige ildsjæl Jens Villumsen, der gennem 40 år har ydet en fantastisk indsats for sejlsporten som blandt andet baneleder og dommer. 

Under weekendens klubkonference i Vingsted tog Dansk Sejlunion sig tid til at hylde to af sejlsportens allerstørste ildsjæle. Jens Villumsen, der har været tilknyttet Kaløvig Bådelaug gennem en menneskealder, modtog Dansk Sejlunions ’Ærestegn’, ligesom Svendborg Sunds Sejlklubs Thomas Jørgensen modtog Dansk Sejlunions ’Guldnål’.

– Han (Jens Villumsen, red.) er i en helt særlig kategori som dommer – elsket og respekteret lokalt, nationalt og internationalt. Som anerkendelse og tak for en livslang indsats for sejlsporten til glæde for tusindvis af unge og voksne kapsejlere modtager Jens Villumsen Dansk Sejlunions Ærestegn, lød det fra formand Line Markert, inden hun overrakte Villumsen den største hæder i Dansk Sejlunion.

Sailing Aarhus var naturligvis til stede ved klubkonferencen i Vingsted, hvor Villumsen foran et par hundrede ildsjæle takkede på vanlig lun og humørfyldt vis. Her lagde han i sin takketale vægt på, at der især var tre personer, som havde inspireret ham – baneleder Børge Dammand, der sparkede ham i gang, Hans-Kurt Andersen, som fik ham i ind i det internationale virke, samt Mikael Jeremiassen, som altid har fungeret som sparringspartner for ham.

Stor frivillig indsats siden 1982

Jens Villumsen, der indtil 2020 var regatta manager i Sailing Aarhus og nu er tilknyttet som ekstern seniorkonsulent, har siden 1982 varetaget hvervet som baneleder, inden han i 1988 blev dommer. I 1997 opgraderede han så til international dommer. Som international dommer har han virket i et hav af protestkomitéer og juryer i ind- og udland.

Fra 2004 til 2008 var han formand for Kapsejladsledergruppen og har undervist ved mange lokale og nationale kurser for kapsejladsledere. Han var ligeledes medlem af Dansk Sejlunions uddannelsesudvalg, da unionen havde sådan et.

Siden har Jens Villumsen været involveret i mange fornyende tiltag for kapsejladsledere, eksempelvis ’Kapsejladsens dag’, udvikling af ’Det Virtuelle Kontor’ samt Dansk Sejlunions kapsejladstrailere. Derudover har han gennem en årrække været Dansk Sejlunions Official Exchange programme.

Foto: Peter Brøgger