Det italienske team Vitamina Rapida anført af skipper Andrea LaCorte sejrede i Aarhus trods kollision med danske Warrer Racing. Grundet godtgørelse for sammenstødet vandt italienerne uden at være i aktion på sidstedagen i et ellers tæt race, hvor 4. til 6. pladsen først blev afgjort i sidste sejlads.

M32-sejlerne i weekendens aarhusianske European Series-stævne fik lov at teste sig under særdeles omskiftelige vejr- og vindforhold fra fredag til søndag, inden italienske Vitamina Rapida kunne lade sig kåre som vinder i et ikke helt udramatisk stævne.

– Vi har haft et rigtig godt stævne her i Aarhus med alt fra let vind og højsommer fredag til masser af regn og vind søndag. Stemningen har dog hele vejen igennem stævnet været i top, især fordi folk er superglade for igen at komme ud at sejle, og at vi fik alle sejladser afviklet på en rigtig god måde, fortæller Mattias Dahlström, der er M32 Class Manager.

Mattias Dahlstrøm roser især rammerne og faciliteterne i Aarhus, hvor det ikke blot er ideelt at afvikle et sejlsportsevent som M32 European Series på vandet. Også som by rummer Aarhus masser af spændende muligheder for at dyrke det sociale efter sejladserne.

To katamaraner på kollisionskurs

Det dramatiske højdepunkt udspillede sig i lørdagens fjerde sejlads, hvor Vitamina Rapida og danske Warrer Racing kom i sammenstød med en relativt stor skrogskade til følge. Derfor måtte den italienske katamaran udgå.

Inden da havde Vitamina Rapida dog vist sig stærkest med intet mindre end fem prikker i de første ni sejladser fredag og lørdag. Efter protestkomiteens votering blev italienerne med skipper Andrea LaCorte godtgjort for lørdagens sidste to sejladser og alle søndagens, hvilket var nok til at sikre den samlede sejr.

På andenpladsen sluttede Inga from Sweden efterfulgt af italienske Vitamina Veloce. De øvrige pladser blev først fordelt i allersidste sejlads, hvor hollandske Leeloo sluttede på 62 point, Warrer Racing på 64 og Vikings på 65 point som henholdsvis 4, 5 og 6.

Muligt M32-gensyn med Aarhus i 2022

Mattias Dahlström fortæller, at man allerede nu er i gang med at planlægge næste års M32-sæson. Det kan ende med et gensyn til Aarhus for sejlerne.

– Vi ved allerede nu, at VM næste år afholdes i Portugal i oktober. Derudover ved vi, at der gennemføres to events i Skandinavien. Her er Aarhus med på listen over mulige destinationer, og vi ved, at sejlerne er rigtig glade for at sejle her, lyder det fra Mattias Dahlström.

Den endelige slutstilling følger herunder. Efter serien i Aarhus er det for alvor tæt i toppen af det samlede leaderboard. Se alle resultaterne her.