Sailing Aarhus aktiverer hvert år op mod 500 frivillige til store og små stævner og events på Aarhusbugten. Vi vil gerne hylde dem, der frivilligt sørger for, at Aarhus leverer sejlsportsevents i verdensklasse. I del 1 skal du møde tre frivillige med tilknytning til sejlermiljøet, som alle fortæller, hvorfor det er fedt at engagere sig frivilligt i Sailing Aarhus.

Sailing Aarhus tog hul på sejlsæsonen 2023 med et stort dobbeltstævne i Kaløvig, og inden længe venter årets store højdepunkt – The Ocean Race. Bag såvel lokale som store, internationale events står byens trofaste frivillige, der om nogen er årsag til, at Aarhus i sejlerkredse anses som absolut toplokation.

En af de frivillige i Sailing Aarhus er Inge Broberg, der i flere år har assisteret Race Office i forbindelse med stævner på Aarhusbugten. Inge hjælper bl.a. med registrering, håndtering af resultater og jurysekretær-opgaver, ligesom hun er aktiv Sailing Aarhus’ regattaudvalg.

– Jeg er motiveret af at hjælpe sejlerne med at opnå deres mål og drømme. Samtidig er jeg del af et stort netværk, der har samme interesse og passion for sejlsporten. Jeg bliver glad af at være sammen med en masse fantastiske mennesker og opleve, at vi hjælper hinanden med at få tingene til at lykkes. Vi har det sjovt sammen, og jeg værdsætter rigtig meget at være en del af fællesskabet, fortæller Inge Broberg, der er medlem i flere af de lokale klubber.

– Jeg ser frem til at komme tæt på de store begivenheder og være med til at sikre, at Aarhus leverer landets bedste sejlsportsevents. Jeg er motiveret af at møde ligesindede mennesker, der alle gør deres allerbedste for, at alle skal få en fantastisk oplevelse samt sikre, at sporten kan tiltrække mest mulig opmærksomhed, tilføjer Allan Linnau, frivillig og sejler i Kaløvig.

Store forventninger til The Ocean Race

2023 markerer et stort, dansk sejlsportsår, hvor især én event bliver imødeset med enorme forventninger, ikke kun af publikum, men også blandt dem, som arbejder bag kulisserne for at gøre historiens første stopover i Danmark til en succes.

– I år er den største begivenhed helt klart besøget af The Ocean Race, som jeg også tror, det er for mange andre frivillige. At det er lykkedes at få et stopover til Aarhus må siges at være intet mindre end fantastisk. Det kan forhåbentlig være med til at promovere sejlsporten, og ikke kun i Aarhus, fortæller Claus Christiansen, der hovedsagelig er frivillig baneleder, aktiv sejler i Sailing Aarhus-klubberne og med i planlægningen af stævner og events i Sailing Aarhus-regi.

– Generelt ser jeg frem til en masse gode oplevelser. Jeg kan godt lide mikset af nationale og internationale stævner, og så glæder jeg mig til The Ocean Race, hvor jeg har en blæksprutte-problemknuser-rolle, tilføjer Inge Broberg.

– The Ocean Race bliver mega fedt, men det gør de små events også. Jeg glæder mig til at gøre en forskel for de sejlere, der kommer til Aarhus, og så ser jeg frem til en god frivilligfest, lyder det fra Allan Linnau.

Vi siger tak til alle, der gør en forskel, og minder om, at du også let kan blive en del af Sailing Aarhus’ frivilligfællesskab. Læs mere her eller send frivilligkoordinator Inge Kjærgaard en mail på: inge@sailing-aarhus.dk.

Inge Broberg er frivillig i Raceoffice i forbindelse med stævner og events i Sailing Aarhus-regi. Privatfoto.

Claus Christiansen er fast inventar på vandet, når Sailing Aarhus laver stævner og events på Aarhusbugten. Privatfoto.