Sailing Aarhus aktiverer hvert år op mod 500 frivillige til store og små stævner og events på Aarhusbugten. Vi vil gerne hylde dem, der frivilligt sørger for, at Aarhus leverer sejlsportsevents i verdensklasse. I del 2 skal du møde tre frivillige uden tilknytning til sejlermiljøet, som fortæller, hvorfor det er fedt at engagere sig frivilligt i Sailing Aarhus.

Sailing Aarhus tog hul på sejlsæsonen 2023 med et stort dobbeltstævne i Kaløvig, og inden længe venter årets store højdepunkt – The Ocean Race. Bag såvel lokale som store, internationale events står byens trofaste frivillige, der om nogen er årsag til, at Aarhus i sejlerkredse anses som absolut toplokation.

Sailing Aarhus’ events favner bredt – alt fra lokale og internationale stævner til mere folkelige events, der er med til at bane finansiel vej for de store sejlsportsbegivenheder. En af de frivillige, der har været med til lidt af hvert, er Henning Pedersen.

– Jeg har deltaget i Aarhus Ø-stafetten, Sankthans på Øen, Pink Cap Party og flere sejlsportsstævner. Det bedste ved at være frivillig i Sailing Aarhus er alle de mennesker, du møder, og du får et fantastisk netværk samt gode venner. Derudover får jeg inspiration af danske- og udenlandske sejlere, der også hjælper til at vedligeholde sprogkundskaberne, fortæller han.

– Jeg synes, det er superhyggeligt at komme i sejlsportscenteret, hvor jeg altid føler mig taget godt imod og bliver inspireret af de dygtige sejlere. Til de store events har vi haft travlt, men jeg har også haft en masse dejlige oplevelse, mange hyggelige timer med de øvrige frivillige og mange forskellige opgaver, tilføjer Helle Bechmann, der også er frivillig i en lang række Sailing Aarhus-events.

Stemningen er altid i top

Blandt de dedikerede frivillige til Sailing Aarhus’ events er også familien Larsen; Lone, Peter og Johanne, der nyder at hjælpe til som et team og ofte er at finde bag baren.

– Humøret og stemningen er altid i top. Det er altid hyggeligt og sjovt at være med til arrangementer hos Sailing Aarhus og rart at mødes med alle de andre frivillige. Vi ser altid frem til at se alle fra Sailing Aarhus-teamet og nye frivillige såvel som gengangere, fortæller familien Larsen, der specielt glæder sig til Fever-Tree Pink Cap Party, hvor der er gang i Aarhus Internationale Sejlsportscenter.

– Lige nu glæder jeg mig specielt til The Ocean Race, som bliver årets store event. Og jeg ser også frem til sankthans på Øen og Pink Cap Party, tilføjer Helle Bechmann.

– Første sankthans-arrangement sidste år var en god og udfordrende aften. I år ser jeg frem til en mindst lige så god aften, fortæller Henning Pedersen.

Vi siger tak til alle, der gør en forskel, og minder om, at du også let kan blive en del af Sailing Aarhus’ frivilligfællesskab. Læs mere her eller send frivilligkoordinator Inge Kjærgaard en mail på: inge@sailing-aarhus.dk.

Henning Pedersen er et velkendt ansigt, når Sailing Aarhus står bag store stævner og andre events i sejlsportscenteret. Privatfoto.

Helle Bechmann er en af de mange frivillige, der leverer en stor indsats, når der er stævner og events i Aarhus. Foto: Peter Brøgger