Ingen Anne-Marie Rindom uden Piotr Wojewski, der nu hædres med Team Danmark og Salling Groups pris ‘Årets Træner 2022’

Det bliver Sejlerlandsholdets ILCA 6-landstræner Piotr Wojewski, der modtager den prestigefulde pris ’Årets Træner 2022’ under tv-showet ‘Sport 2022’.

En pris han modtager, fordi han gennem mange år har været med til at udvikle og forme de danske ILCA 6-sejlere. Hans særlige blik for teknik, vedholdenhed i optimeringen af træningen samt hans tilgang til det dialogbaserede samarbejde har været med til at rykke Anne-Marie Rindom fra rå talent til verdenseliten.

I år kulminerede det i endnu et VM-guld – makkerparrets tredje – mens han sideløbende har ført endnu en ILCA 6-sejler, Anna Munch, op til Sejlerlandsholdet, der tæller de allerbedste danske sejlere. Derfor er det også en stolt landstræner, der glæder sig til tv-showet lørdag, hvor prisen officielt overrækkes.

– Jeg er selvfølgelig glad og beæret over, at min indsats bliver anerkendt med prisen her. Men det var aldrig sket, hvis ikke jeg havde mødt så mange talentfulde atleter fra begyndelsen, siger han og fortsætter:

– Dedikation og hårdt arbejde er blevet belønnet med en masse flotte resultater på kapsejladsbanen og uforglemmelige oplevelser, jeg vil bære med mig for evigt.

Ingen Rindom uden Piotr

Den sejler, Piotr Wojewski har arbejdet mest intenst sammen med gennem årene, er Anne-Marie Rindom. På CV’et kan de to skrive både OL-guld, OL-bronze, tre VM-guldmedaljer samt et hav af andre.

Resultater, Anne-Marie Rindom aldrig var lykkes med uden ham, siger hun:

– Piotr fortjener at blive anerkendt, fordi han gennem så mange år har været dedikeret, målrettet og altid troet på, at vi kunne vinde medaljer. Han er den bedste tekniktræner i verden, og han ved, hvordan man får laserjollen til at sejle stærkt. Jeg ville aldrig have opnået de mange resultater, hvis ikke han havde investeret i projektet og troet på det hele vejen.

Nøglen er kommunikation

Nøglen til deres succesfulde samarbejde skal findes i kommunikationen mellem de to, påpeger hun:

– Sejlsport er jo lidt specielt med mange rejsedage. Det kræver fleksible arbejdstider men selv med små børn formår Piotr at være fuldt til stede – uanset om jeg ringer til ham klokken 23 eller 06 med et problem, der skal løses. Vi kan tale om alt, og vi er aldrig bange for at sige vores ærlige mening til hinanden. Vi kender hinanden så godt nu, og vores samarbejde bliver kun stærkere.

Sammen har de haft utallige store oplevelser, der gør det svært at pege på én, der skiller sig særligt ud. Alligevel er det ikke medaljerne, der står først i hukommelsen, når Anne-Marie Rindom mærker efter:

– Jeg synes, det er helt unikt, når vi træner i Ystad, hvor han og hans kone Sofia åbner deres hjem for os sejlere. Det betyder meget for mig, at vi begge kan få det til at gå op med vores forskellige privatliv, fastslår hun.

Foto og tekst: Dansk Sejlunion