For 40 år siden udviklede Sailing Aarhus-partner Helly Hansen den første ’Salt Costal’-jakke til besætningen Berge Viking. Båden deltog i det, der både nu og da betragtes som ét af verdens mest krævende sportsevents, nemlig The Ocean Race. Den ikoniske jakke forhandles i øvrigt af AFI Marine.

For første gang i historien er Aarhus og Danmark en del af ruten, når The Ocean Race 2022/2023 skyldes i gang. The Ocean Race består af 9-10 etaper, hvoraf nogle varer over 20 dage. Selve kapsejladsen er ca. 39.000 sømil, svarende til næsten 72.000 km! Der sejles over 9 måneder og bådene kommer næsten hele kloden rundt.

The Ocean Race stiller ikke blot voldsomme krav til deltagerne, men også til deres udstyr. Helly Hansen har udviklet innovativt, beskyttende og præstationsdrevet sejlsportsbeklædning siden 1877.

Derfor var det naturligt for besætningen på Berge Viking at vælge udstyr fra Helly Hansen, og i 2021 relanceres den originale Salt Costal jakke i et nyt opdateret design, dog stadig med genkendelige designelementer fra den oprindelige jakke.

For professionelle sejlere er det afgørende, at de har udstyr som de kan stole 100% på. Det betyder blandt andet beklædning som beskytter dem mod vind og vejr, uden at gå på kompromis med funktion og ydeevne.

Optimal beskyttelse og maksimal bevægelsesfrihed

Den nye Salt Costal jakke er konstrueret med 2-lags HELLY TECH performance stof, hvilket betyder at jakken er vandtæt og åndbar. Den har dobbelt manchetter, et funktionelt design med seks lommer, hætte med hi-vis kant, SOLAS godkendte reflekser og en høj beskyttende krave. Jakken er robust og holdbar og den giver optimal beskyttelse mod vind og vejr, mens den samtidig er let og tilbyder maksimal bevægelsesfrihed.

– Berge Viking teamets deltagelse i The Ocean Race er selvsagt et varetegn i norsk sejlhistorie, fortæller Øyvind Vedvik, kategoridirektør for sejlads hos Helly Hansen og tilføjer:

– Som et norsk brand er vi taknemmelige for vores stolte traditioner inden for sejlsport, og derfor er det også noget særligt, at vi nu kan relancere den klassiske Salt-jakke i et opdateres design, der leverer den ydeevne og beskyttelse som fagfolk forventer, slutter han.

SALT Costal jakken findes i en model til både mænd og kvinder – vejledende pris 2700 kr.

Se mere på www.hellyhansen.com eller køb den hos AFI Marine nu.

Historien er bragt i samarbejde med Helly Hansen, der har leveret tekst og billede.