Sailing Aarhus-partner Helly Hansen skal iklæde Mirpuri Foundation Racing Team, der senere i denne måned skal deltage i The Ocean Race Europe. Deltagelsen er samtidig en kampagne for øget fokus på bæredygtighed og beskyttelse af havmiljø, fortæller parterne.

Når The Ocean Race Europe indledes i maj ’21, vil Mirpuri Foundation Racing Team være iklædt sejlertøj fra Helly Hansen. Det norskbaserede brand er global leder inden for teknisk sejlbeklædning og skal derfor sikre, at teamet er klædt på til at præstere optimalt uanset vind og vejr.

– Vi er meget beærede over samarbejdet med Mirpuri Foundation Racing Team, siger Michael Uhl, Global Marketing Director hos Helly Hansen og fortsætter:

– Med fokus på bæredygtighed og #stopclimachanges er det samtidig også en unik kampagne, vi skyder i gang. Vi deler holdets lidenskab omkring bæredygtighed og beskyttelse af havmiljøet, og vi ser frem til i fællesskab at sætte fokus på emnet samt ikke mindst at inspirere til handling.

‘Racing for the planet’

Mirpuri Foundation er en nonprofitorganisation, der er forpligtet til at gøre verden til et bedre sted for fremtidige generationer. Ledet af skipper Yoann Richomme vil teamet promovere fondets bæredygtighedsbudskab ‘Racing for the Planet’, når de i løbet af sommeren sejler langs den nordatlantiske kyst i Europa og ind i Middelhavet.

Som et brand, der er grundlagt ved havet i Norge, ønsker Helly Hansen også at øge informationen og bevidstheden om et bedre havmiljø. Brandet har en lang og anerkendt baggrund for at udvikle innovativ og teknisk beklædning, i tæt samarbejde med fagfolk og professionelle. Som en del af partnerskabet med Mirpuri Foundation, vil Helly Hansens designere og udviklere samarbejde med teamet om at forfine og teste nye, mere bæredygtige teknologier og design.

– Vi har netop afsluttet en træningsperiode, inklusive nogle dage offshore, og det har givet os den perfekte mulighed for at teste nye materialer til Helly Hansen, fortæller Yoann Richomme, skipper på Mirpuri Foundation Racing Team.

– De prøver vi har testet, inkluderer innovative teknologier, som jeg er meget imponeret over – de skubber virkelig grænserne for ocean racing gear, og samtidig er materialerne mere bæredygtige, hvilket er meget vigtigt for vores etos.

Mirpuri Foundation Racing Team vil i det kommende løb konkurrere i VO65-klassen. Ocean Race Europe starter i Lorient, Frankrig i løbet af den sidste weekend i maj 2021 og slutter i Genova, Italien i juni, med op til fire mellemlandingsbyer undervejs.

For yderligere information og løbende opdatering omkring samarbejdet mellem Helly Hansen og Mirpuri Foundation Racing Team: hellyhansen.com, mirpuriracingteam.com og mirpurifoundation.org.

Historien er bragt i samarbejde med Helly Hansen og AFI Marine. Førstnævnte har leveret tekst og billeder.