Med et innovativt design har Sailing Aarhus-partner Helly Hansen vundet en af verdens mest anerkendte designpriser. Den nye Ægir Ocean Modular Smock Top, som lanceres i foråret, har således vundet German Design Award.

Endnu en gang har Helly Hansen vundet en af de mest anerkendte globale designpriser. Den nye ’Ægir Ocean Modular Smock Top’, som lanceres i foråret 2021, har vundet German Design Award i kategorien ’Excellent Product Design’.

Ægir Ocean Modular Smock er designet og udviklet i tæt samarbejde med den professionelle sejler Thomas Coville. I 2016 slog han den hidtidige verdensrekord, da han alene i sin trimaran sejlede jorden rundt på mindre end 50 dage. Thomas Covilles erfaring har bidraget til en gennemtænkt jakke, hvor hætte og krave er aftagelig, og med en smart zip-off løsning kan jakken gøres længere eller kortere alt efter behov.

Udviklingen i ocean racing, bl.a. med mere beskyttende cockpits, betyder tilsvarende, at de professionelle sejlere har behov for multifunktionel beklædning, som kan tilpasses afhængig af situationen. For Thomas Coville udføres en stor del af arbejdet i cockpittet, men udenfor mødes han af et ekstremt vandtryk og vindstyrker op til 50 knob.

Disse skiftende forhold kan kræve tre separate smocktops, men Ægir Ocean Modular Smock Top har integreret alt i en unik samlet jakke, der minimerer behovet for flere beklædningsgenstande uden at gå på kompromis med funktionalitet, ydelse og beskyttelse.

Skræddersyet til sejleres behov

Designet med dobbelt åbning muliggør optimal varmeregulering. De to YKK Aquaseal vandtætte lynlåse i tørdragtsklasse, er strategisk placeret til at pumpe luft ind og ud, hvilket giver maksimal ventilation, uden at man behøver at fjerne smock-toppen.

– Med Ægir Ocean Modular Smock Top har vi lyttet til vores professionelle sejlere, og på baggrund af deres erfaring og indsigt har vi skabt en original og teknisk top, der er skræddersyet til behovene hos sejlere, siger Øyvind Vedvik, Category Managing Director Sejlads fra Helly Hansen.

– Når toppen så også bliver anerkendt og belønnet med German Design Award, er vores designteam naturligvis ekstra stolte af det produkt, de har været med til at designe, tilføjer han.

Det officielle statement fra German Design Award lyder:

– Ægir Ocen Modular Smock Top er holdbar, uigennemtrængelig og fleksibel, og den imponerer med sine detaljer og skræddersyede løsninger til professionelle sejlere. Med minimal indsats og tid giver jakken mulighed for at tilføje eller fjerne komponenter, og dermed tilpasses den nemt i forhold elementerne”.

Ægir-kollektionen kan købes hos AFI Marine. Du kan læse mere om den på www.hellyhansen.com.

Artiklen er bragt i samarbejde med Sailing Aarhus-partnerne Helly Hansen og AFI Marine, der står for tekst og billeder.