Det ambitiøse Hansen Sailing Team kaster sig i aften kl. 19 ud i et nyt rekord-forsøg i Round Denmark Race, der sejles til juni næste år. Denne gang sættes referencetiden på inshore-distancen blot halvanden måned efter, at Bekking og Childhood1 sejlede over målstregen i Aarhus på offshore-banen. 

Lige nu ligger Hansen Sailing Teams lynhurtige Eliott 35SS parat til start i Aarhus. Senere i dag skal den – sammen med skipper og besætning – forsøge at sætte en stærk referencetid på Round Denmark Race inshore-rute. En ny ’time to beat’, når Round Denmark Race om et lille års tid sejles for allerførste gang.

Og det bliver netop på den 650 sømil lange inshore-distance, at Round Denmark Race sejles for første gang. I 2022 bliver det på den længere offshore-rute, hvor Bouwe Bekking tilbage i juni-juli satte sin rekordtid på 70 timer og 6 minutter. Ifølge planerne skal Round Denmark Race i ulige år afvikles som inshore-race og som offshore lige år. Sejladsen afvikles som fleet race for singlehand, 2star og fully crewed både.

I modsætning til Bouwe Bekking har Hansen Sailing Team ikke ventet på det helt rette vejrvindue, fortalte de tidligere til baadmagasinet.dk:

– Vi har koordineret vores kalendere og fundet det hul, der passer, så vi kan stille med et stærkt hold. På den måde vil vores sejlads bedre spejle de forhold, som deltagerne i Round Denmark Race Inshore vil møde i 2021. Her er det jo også løbsledelsen, der har fastsat tid og sted, lød det fra skipper Michael Møllmann.

Sailing Aarhus styrer tidtagningen

Som nævnt går starten ud for Aarhus Internationale Sejlsportscenter kl. 19.00, hvor Sailing Aarhus vil forestå udlægning af start- og mållinje samt tidtagning. Mens holdets Elliott 35SS allerede ligger klar, møder teamet, der udover skipper Møllmann består af Thomas Sørensen, Sofus Pedersen, Lars Kirk, Martin Larsen og Kresten Mohr, ind i løbet af dagen i dag.

– Det er jo ikke en optimal vejrudsigt, men den er udfordrende. Vi får det, vi kommer efter, nemlig udfordringen at være i søen i flere døgn, hele tiden holde os oppe på tæerne og sikre, at vi sejler båden optimalt, fortæller Michael Møllmann.

Hansen Sailing Team forventer fast grund under fødderne igen i løbet af søndag. Deres kamp mod uret kan følges live på Bådmagasinets tracing-link, hvor bådens position opdateres hver time.