De rutinerede havkapsejlere Jan Hansen og Henrik V. Jørgensen giver værdifulde råd til forberedelse og eksekvering til dig, der overvejer at deltage i næste års udgave af Garmin Round Denmark Races offshore-sejlads. Webinaret finder sted tirsdag den 6. december kl. 18.00-19.30.

Et svært oversætteligt ordsprog hentet fra udholdenhedsidrætten lyder ”If you are going to finish first – First you are going to finish”. Udtrykket gælder i den grad også for langdistance-kapsejlads. Nu vil to af Danmarks mest erfarne på området giver deres bud på en opskrift til succes på de helt lange baner.

2021-vinder Jan Hansen og 2022-deltager Henrik V. Jørgensen styrer interesserede sikkert gennem et farvand af udfordringer såvel før og under den krævende havkapsejlads. Det sker tirsdag den 6. december 2022 i webinaret ”Guide til Garmin Round Denmark Race 2023. Find link til begivenheden her.

Jan og Henrik har med succes deltaget i flere single-, doublehand og full crew kapsejladser i danske, tyske og svenske farvande. Nu vil de dele deres erfaringer og hemmeligheder med det formål at vise, hvad der skal til for at deltage med succes i langdistance offshore-kapsejladser som GRDR.

Walk the Walk

– Vi er meget glade for initiativet, og vi er sikre på, at der er et behov for at dele information om ægte offshore-sejlads i vores region. De officielle danske unioner og foreninger har i årevis talt om at lave begivenheder som denne med fokus på sikkerhed og offshore racing. Men det har kun været ord. Nu sker der noget konkret, og det sætter jeg stor pris på, siger Morten Brandt fra Shorthand ECM; en del af GRDR-eventorganisationen.

Webinaret er delt i forberedelse og eksekvering, idet forberedelserne og den logistiske planlægning er mindst lige så vigtig som selve sejladsen, hvis man drømmer om at nå hele vejen fra start til mål. At gennemføre er en præstation i sig selv, men det viste også for deltagerne på offshore-ruten i 2022, at det også er en stor logistisk præstation at få bådene til startlinjen i Esbjerg i ”shipshape”-forfatning.

Webinaret tager udgangspunkt i følgende bullets:

  • Sådan forbereder du dig
  • Uddannelse
  • Sikkerhed
  • Navigation
  • Tjeklister
  • Sådan afsluttes
  • Taktik
  • Hvile
  • Mad
  • Og meget mere

Webinaret foregår på engelsk og gennemføres via Microsofts Teams-platform med følgende link: Direkte link til webinaret ”Guide til Garmin Round Denmark Race 2023”. Det vil være muligt at stille spørgsmål undervejs, ligesom webinaret optages og deles efterfølgende. Det er gratis at deltage.

Om Henrik V. Jørgensen og Jan B. Hansen

Henrik Jørgensens både hedder X-box. I nogle år sejlede han X4.3, men i 2022 skiftede han til den mere præstationsorienterede Xp44. Han og hans besætning holder den hurtigste officielle tid for Full Crew på GRDR inshore 4:04:56:33 efter at have slået 2021-rekorden sat af den tyske TP 52 Rafale 4:05:25:04 under ekstreme lette vindforhold.

Jan Hansens meritter i GRDR inkluderer at tage singlehanded og den samlede linjehæder i 2021 efter et nervepirrende opgør mellem ham selv og JPK 10.30-skipper Anders Johansen. i 2023 er Jan Hansen tilmeldt dobbelthåndsdisciplinen med medskipper og hustru Helle Jespersen som olympisk medaljevinder. De konkurrerer på kystbanen i deres nye båd Aeolos P30.

Foto: Garmin Round Denmark Race

OPDATERET: Se eller gense webinaret “Guide til Garmin Round Denmark Race 2023” herunder: