53 folkebåde fra 6 nationer dystede i den forgangne uge om den eftertragtede guldpokal som følger med titlen som verdensmester i folkebådssejlads – Gold Cup 2019. Det var første gang, VM blev afholdt i Aarhus, og der måtte næsten målfoto til, før danske Evergreen kunne kåres som vinder i tæt afslutning. 

Der var spænding til det sidste, da Nordic Gold Cup 2019 – Folkebådens VM – i weekenden fandt sin afgørelse på Aarhusbugten.

Danske Evergreen og Cirkeline lå således side om side få meter fra mållinjen i afgørende sejlads, inden Evergreen trak det længste strå mellem to i Gold Cup-regi særdeles garvede besætninger.

Det endelige resultat blev: 1. Evergreen(DK) med skipper Per Jørgensen på 9 point, 2. Cirkeline(DK) med skipper Søren Kæstel på 11 point, 3. Paula(GER) med skipper Walther Furthmann på 18 point.

Stor ros for afviklingen af VM-stævnet

Sejlklubben Bugten og Sailing Aarhus var arrangører ved det prestigefyldte mesterskab, og trods store vejrmæssige udfordringer på banen nord for Aarhus Lystbådehavn, høstede stævnet stor ros, blandt andet takket være en international baneledelse og jury.

”Kære Racing Committee, alle organisatorer, baneledelse, følgebåde, fotograf, kok og køkkenassistenter, medhjælpere og kranførere: I har været enestående – og stævnet ovenud vellykket. Vi har følt os MEGET forkælede!,” lød det bl.a. fra én af de 53 besætninger.

Folkebådene gennemførte i løbet af stævnet fem sejladser på en 1,8 sømil lang bane i det, der bedst kan beskrives som ujævnt vejr. Især torsdag og lørdag var hård ved sejlerne, og på den baggrund måtte to sejladser annulleres. Heldigvis var fire nok til at kunne kåre en vinder.

Se hele resultatlisten på: manage2sail.com/da-DK/event/a5c0eec1-30a1-4af7-bf34-4d0d096c1676#!/results?classId=Folkeboat

Dronefoto af folkebådene i indsejlingen med truende skyer som flot bagtæppe. Foto: Søren Wiegand Kristensen.